BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Μετριάζονται οι ανησυχίες στις ΗΠΑ μετά την εξαγορά της SVB

Ισχυρή άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq (+1,8%) να κερδίζει τις εντυπώσεις. «Άλμα» 7,6% για την Intel. Στο 4,09% η απόδοση του 2ετούς ομολόγου. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό. Οριακές διακυμάνσεις για το δολάριο.

201006-wall-street-ap-773

86
0

Κέρδη στη Wall Street καθώς φαίνεται να μετριάζονται οι ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο μετά την εξαγορά της SVB Financial Group από τη First Citizens BancShares.

Ο δείκτης περιφερειακών τραπεζών ενισχύθηκε 1,2% με τις μετοχές των First Republic Bank και First Citizen BancShares να σημειώνουν άνοδο 5,6% και 2,6%, αντίστοιχα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει την τραπεζική κρίση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, προειδοποιώντας ωστόσο πως η κρίση «δεν έχει τελειώσει ακόμη».

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1% ή 323 μονάδες στις 32.717, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,43% στις 4.027 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,79% στις 11.926 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Intel(+7,6%) και American Express (+2,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των UnitedHealth (-1,4%) και Merck & Co (-0,7%).

Στην στεγαστική αγορά, τα συμβόλαια για την αγορά κατοικιών τα οποία θα εκτελεστούν μετά από έναν ή δύο μήνες αυξήθηκαν στις ΗΠΑ για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο, δημιουργώντας προσδοκίες ότι οι πιέσεις στην αγορά κατοικίας μπορεί να φτάνουν στο τέλος της.

Η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων κατοικιών, με βάση τα υπογεγραμμένα συμβόλαια,κινήθηκε 0,8% υψηλότερα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο.

Στο μεταξύ, σε ανοδική τροχιά παρέμειναν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,57% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,09%.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι τα υψηλότερα επιτόκια μπορούν να οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση, την ώρα που η Wall Street προσπαθεί να ξεπεράσει τις αναταράξεις στις περιφερειακές τράπεζες. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου παραμένει πάνω από το 4%, έχοντας αντίχτυπο στις τεχνολογικές μετοχές που στηρίζονται στον φθηνό δανεισμό.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 0,3% στα 72,97 δολ. και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,3% στα 1.984 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε οριακή άνοδο έναντι του ευρώ, στο 1,0843 δολ.

Πηγή:euro2day.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία