BACK TO
TOP
Πολιτικές

Στο επίκεντρο Τσίπρα με στελέχη αμερικανικών τραπεζών οι επενδύσεις

Διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με στελέχη της Bank of America Merrill Lynch και στελέχη της Morgan Stanley, θα έχει την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη Νέα Υόρκη.

tsipras_ny

Agronews

13
0

Όπως έχουν προαναγγείλει πηγές της κυβέρνησης, στη σειρά επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός με κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα των ΗΠΑ, «θα παρουσιαστούν τα δεδομένα και η ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, καθώς και οι δυνατότητες που υπάρχουν πλέον για σταθερή και απρόσκοπτη πρόσβαση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές χρήματος».

Τα ζητήματα της οικονομίας αποτελούν κεντρικό σκέλος της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, με τις ίδιες πηγές να σημειώνουν ότι ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στον τομέα των επενδύσεων.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός μίλησε στην ετήσια σύνοδο του Concordi τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η χώρα μου έχει ήδη γυρίσει σελίδα. Οι άσχημες μέρες έχουν τελειώσει. Αλλά οι προκλήσεις παραμένουν σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση μου και εγώ είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε με τους φίλους και συμμάχους μας για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας» και έστειλε μηνύματα αναφορικά με τις προοπτικές και τις δυνατότητες της χώρας που εκπορεύονται από τον στρατηγικό γεωπολιτικό ρόλο της.

Τόνισε τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και απηύθυνε κάλεσμα για περαιτέρω στήριξη της ελληνικής οικονομίας σε αυτή τη νέα εποχή, μέσω νέων επικερδών επενδύσεων, κάτι που θα ενίσχυε περαιτέρω τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι «η ηγέτιδα δυναμη στα Βαλκάνια και ο ιστορικός της ρόλος είναι να αναλάβει δράση να οδηγήσει ολόκληρη την περιοχή σε μια εποχή συνεργασίας, σταθερότητας και ευημερίας». «Η διαμάχη μας με την ΠΓΔΜ φτάνει στο τέλος. Με σεβασμό στην ιστορία μας. Με σεβασμό στους λαούς μας», είπε.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στη νέα γενιά και όσους έχουν φύγει από τη χώρα λόγω της κρίσης, ότι δεν είναι καταδικασμένοι, ότι είναι το σημαντικότερο κομμάτι μιας χώρας «που τώρα στέκεται στα πόδια της» και πως το μέλλον της Ελλάδας πρέπει να εναποτεθεί σε εκείνους που τολμούν να το οραματίζονται.

Πηγή: tovima.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία