BACK TO
TOP
Πολιτικές

Για αλλαγή πολιτικής ατζέντας μέσω Παπαντωνίου μιλά η ΝΔ

Ως μία πολύ καλή ευκαιρία της κυβέρνησης για να αλλάξει την ατζέντα του δημοσίου διαλόγου και να «βγει από την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις», θεωρεί η ΝΔ την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου.

nd-sima

Agronews

10
0

«Είναι εμφανές πως επιχειρείται ένας επικοινωνιακός αντιπερισπασμός εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου, δεδομένου ότι η κόντρα Κοτζιά – Καμμένου προκαλεί όλο και περισσότερα ερωτήματα τα οποία δεν απαντά κανείς», τονίζει συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και εκτιμά ότι «ζούμε την απόλυτη παράνοια. Όσα ακούγαμε τις προηγούμενες μέρες ως δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, πλέον τα είπε και δημοσίως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών. Ότι δηλαδή ο κ. Καμμένος κατήγγειλε πως ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση. Και όμως, καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν έχει πει κουβέντα για το θέμα», σημειώνει η ίδια πηγή.

Η ΝΔ θα συνεχίσει να πιέζει την κυβέρνηση για να τοποθετηθεί στις καταγγελίες και να δώσει πειστικές εξηγήσεις για τον λόγο παραίτησης του Νίκου Κοτζιά από την κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό χθες κατέθεσε, μέσω του τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργου Κουμουτσάκου αίτημα να δοθεί στη Βουλή η επιστολή παραίτησης Κοτζιά, ενώ σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα, καθώς και προς τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, κατέθεσε ο γαλάζιος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Όσο για την υπόθεση Παπαντωνίου, η Πειραιώς υπενθυμίζει ότι ο δικαστικός έλεγχος για το θέμα ξεκίνησε το 2012, επί κυβέρνησης ΝΔ, και ότι, σε καμία περίπτωση έως σήμερα στα εξοπλιστικά δεν έχει εμπλακεί όνομα κανενός στελέχους της. Από την άλλη, επιχειρεί να ρίξει την μπάλα στο απέναντι γήπεδο, συσχετίζοντας το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ και δη πολλά πρώην πράσινα στελέχη που εσχάτως μεταγράφηκαν στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. «Αν (ο πρωθυπουργός) θέλει πληροφορίες για τα εξοπλιστικά σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει παρά να ρωτήσει το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου: Τον Αντώνη Κοτσακά που εξελέγη πρώτος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η δηκτική αναφορά του γραφείου τύπου της ΝΔ, στο πλαίσιο του χθεσινού πολέμου ανακοινώσεων με το Μέγαρο Μαξίμου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός βρίσκονται πλέον νομοτελειακά σε αδιέξοδο και θεωρεί καθοριστική τη στιγμή που η συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή. «Καλώς ή κακώς, όταν έρθει η συμφωνία, η μόνη επιλογή του πρωθυπουργού θα είναι να διαλύσει τον κυβερνητικό του εταίρο, τους ΑΝΕΛ, στην προσπάθεια να βγουν τα… κουκιά που απαιτούνται. Ωστόσο, μετά από αυτό, ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορεί να συνεχίσει με κυβέρνηση μειοψηφίας ούτε με ένα συνονθύλευμα βουλευτών από άλλα κόμματα τα οποία θα κάνουν μαζικές καταγγελίες για αποστασία και… εξαγορά βουλευτών τους», αναφέρει γαλάζιος κομματικός παράγοντας, εστιάζοντας στη δύσκολη θέση που θα βρεθούν οι «πρόθυμοι».

Όπως εξηγεί, «αυτοί θα φαίνεται ότι αντάλλαξαν την θετική ψήφο τους για τα Σκόπια με την επανεκλογή τους μέσα από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, όμως, υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών, που δεν τρώνε… κουτόχορτο. Κατά, συνέπεια, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν ραγδαίες εξελίξεις», προσθέτει, διαβεβαιώνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι καθ’ όλα έτοιμο για κάλπες ανά πάσα στιγμή. Υπό το πρίσμα αυτό το συνέδριο της ΝΔ που είναι προγραμματισμένο για τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχει έντονα προεκλογικό άρωμα.

Πηγή: euro2day.gr

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία