BACK TO
TOP
Πληρωμές

Υπογραφή συμφωνίας με ΕΤαΕ για το Ταμείο Εγγυήσεων αγροτών

Στην υπογραφή συμφωνίας θα προχωρήσουν το μεσημέρι την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) για τη σύσταση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης.

kas

Μαρία Γιουρουκέλη

11
1

Η συμφωνία αυτή αφορά τη δημιουργία ενός χρηματοδοτικού σχήματος το οποίο στην πλήρη εξέλιξη του θα φτάσει στα 700 εκατ. ευρώ  περίπου.

Στην τελετή υπογραφής θα παραστούν η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ με επικεφαλής τον Υπουργό Μάκη Βορίδη,  αντιπροσωπεία του ΕΤαΕ με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Πιερ Λουίτζι Τζίλιμπερτ , ενώ έχουν προσκληθεί και ο τ. Υπουργός Στ. Αραχωβίτης καθώς και ο τ. Γενικός Γραμματέας Χαρ. Κασίμης.

Στο μεταξύ με επιστολή του ο  τ. υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βοριδη σχετικά με την υπογραφή της συμφωνίας για το Ταμείο εγγυήσεων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Ευχαριστώ για τη πρόσκλησή σας στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύστασης του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης γιατί μέσω αυτής αναγνωρίζεται στο πρόσωπο μου και στου πρ. ΓΓ Χ. Κασίμη το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στον αγροτικό τομέα.

Η δημιουργία του Ταμείου Εγγυήσεων πρόκειται να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια των αγροτών που, μετά το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, βιώνουν βίαια την έλλειψη ρευστότητας.

Σαν απελθούσα Κυβέρνηση πραγματοποιήσαμε ένα σημαντικό έργο, δεδομένων των συνθηκών, στον αγροτικό τομέα για την αντιμετώπιση των πολύπλευρων προβλημάτων.  Ένα έργο που, δυστυχώς, πολλές φορές έτυχε από τη πλευρά της ΝΔ μιας μηδενιστικής, άδικης και ισοπεδωτικής κριτικής.

Γνωρίζετε ασφαλώς ότι το είδος της αντιπολίτευσης που έχουμε επιλέξει είναι αυτό της γόνιμης αντιπαράθεσης θέσεων και προτάσεων προς όφελος των αγροτών, έξω από στείρες και ισοπεδωτικές λογικές.

 

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

05-09-2019 18:37Ιωάννης Σκαλκος

Κύριε υπουργέ Τα διατελεσετε όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης σας μια επιτυχημένη θητεία αν ακολουθήσετε πιστά και ολοκληρώσετε τα προγράμματα και την πολιτική των προκατόχων σας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Φιλικότητα ένας που όχι μόνο δεν σας ψήφισε αλλά ούτε να σας βλέπει σε φωτογραφία δεν αντέχει. Προκαλείτε εμετο.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα