BACK TO
TOP
Δρώμενα

Παλαίωση 504 φιαλών κρασιού στο βυθό της θάλασσας του Ληξουρίου

Πόντιση σε βάθος 22 μέτρων για 408 αριθμημένες φιάλες του αρχαιότροπου κρασιού Ραψωδία του Ληξουριώτικου οινοποιείου Φοίβος, μαζί με 96 φιάλες (Βοστιλίδι, Μοσχατέλλα, Βαρκαρόλα (ρομπόλα) και Πάνδροσο), έγινε στο βυθό της θάλασσας του Ληξουρίου.

Παλαίωση 504 φιαλών κρασιού στο βυθό της θάλασσας του Ληξουρίου

3
0

Σκοπός του οινοποιού Φοίβου Θεόδωρου Ορκόπουλου είναι η παλαίωση των κρασιών σε σκοτεινές και κατά το δυνατόν, σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας. Η πόντιση έγινε με τη συνέργεια των Ιχθυοτροφείων της Κεφαλονιάς που διέθεσαν μέσα και ανθρώπινο δυναμικού και του καλού φίλου του οινοποιού Δημήτρη Μεσσάρη.

Πιο συγκεκριμένα, το οινοποιείο οινοποίησε το 2015 μεταξύ άλλων και Θηνιάτικο (μαυροδάφνη) αρχαιότροπα σε πιθαμφορέα.

Συνολικά στους πιθαμφορείς οινοποιήθηκαν 1.750 καλά και διπλοεπιλεγμένα σταφύλια σε 5 πιθαμφορείς των 250 και σε 5 πιθαμφορείς των 100. (δείτε εδώ: )

Παρελήφθησαν 947 λίτρα κρασί με 11,98% αλκοολικό βαθμό τα οποία εμφιαλώθηκαν σε συνολικά 1.252 φιάλες των 0,750 λίτρων.

Από αυτές οι:

-408 αριθμημένες από το 1-408 θα παραμείνουν για παλαίωση σε συγκεκριμένο σημείο στον βυθό θάλασσας.

-6 φιάλες με ξεχωριστή αρίθμηση από 1-6 επίσης θα παραμείνουν στο βυθό της θάλασσας για τις ανάγκες των δικών μας γευσιγνωσιών.

-120 φιάλες θα παραμείνουν στην κάβα του οινοποιείου για συγκριτική γευσιγνωσία!

-2 φιάλες κατεστράφησαν κατά την αναγραφή και κηροποίηση

-3 φιάλες παρέμειναν εκτός για τις ανάγκες έκτακτης γευσιγνωσίας ειδικών

-7 φιάλες παραδόθηκαν σε γευσιγνώστη MWγια γευσιγνωσία και παρουσίαση, και

-712 φιάλες θα παραμείνουν ασφαλισμένες σε μπέτινη δεξαμενή του οινοποιείου γεμάτη με νερό, για να διερευνηθούν οι επιδράσεις παλαίωσης σε συνθήκες αλατότητας ή μη, κατά την παλαίωση στο νερό.

Επιπρόσθετα στη θάλασσα θα παραμείνουν και θα κάνουν συντροφιά στο amphorared:

-24 φιάλες Βοστιλίδι του 2015,

-24 φιάλες Βαρκαρόλα (ρομπόλα) του 2015

-24 φιάλες Πάνδροσος του 2015 και

-24 φιάλες Μοσχατέλλα του 2015.

Από τις δοκιμές στις φιάλες που θα παλαιώνουν βυθισμένες στην μπέτινη δεξαμενή του οινοποιείου, θα κρίνουμε την ακριβή ημερομηνία ανέλκυσης των βυθισμένων φιαλών και την απελευθέρωση τους στην αγορά! Πάντα βέβαια αν αυτές και όσες από αυτές, ανελκυστούν σώες.

Θερμές ευχαριστίες στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, τους επικεφαλής και το προσωπικό τους. Ονομαστικά όμως τις πιο θερμές ευχαριστίες, στον κύριο Γερουλάνο, τον κύριο Βολταίρα, τον κύριο Τρωιανό καθώς επίσης και στον Μηχανικό, γευσιγνώστη και πολύ καλό φίλο Δημήτρη Μεσσάρη!

 

Πηγή : inkefalonia.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία