Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Δρώμενα

Κόντρα Αυγενάκη – Αποστόλου για τη Σχολής Μεσαράς

Εκλογές σύντομα «βλέπει» ο Αυγενάκης

0
0

Στα προβλήµατα του παρελθόντος που οδήγησαν στην ουσιαστική εγκατάλειψη της Σχολής Μεσαράς στην Κρήτη αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, απαντώντας σε σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ - Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη.

Από την πλευρά του ο Λ. Αυγενάκης, σημείωσε ότι στόχος της σχολής θα πρέπει να είναι η μεταλαμπάδευση «των γνώσεων της επιστήμης και της τεχνικής στους γεωργούς της Κρήτης και να συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη και την πρόοδο της Κρητικής αγροτικής οικονομίας» κάτι που όμως δεν συμβαίνει λόγω μιας σειράς προβλημάτων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Βουλευτή Ηρακλείου Λ. Αυγενάκη:

Στην ερώτησή του (αρ. πρωτ. 2463/10-01-2018) ο κ. Λ. Αυγενάκης είχε επισημάνει ότι «… το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι η Σχολή υπολειτουργεί και αντιμετωπίζει σημαντικά λειτουργικά προβλήματα, ενώ είναι πλέον ορατή σε όλους η εικόνα εγκατάλειψης και η παντελής απαξίωση της Σχολής και των σημαντικών δυνατοτήτων που έχει ώστε να προσφέρει εκπαίδευση και κατάρτιση ανταποκρινόμενη  στις ανάγκες του σύγχρονου αγρότη, με απώτερο σκοπό  την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.

Είναι επιτακτική η ανάγκη  εύρυθμης λειτουργίας της Σχολής και αξιοποίησής της με στόχο να αναπτυχθεί σε ένα χώρο εκπαίδευσης, κατάρτισης και έρευνας προς όφελος του πρωτογενούς τομέα και των πολιτών της Κρήτης. Στην προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης, η πρωτογενής παραγωγή έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι αναγκαίο να υπάρξει μέριμνα ώστε να ενισχυθεί η λειτουργία της Σχολής, να συνεχίσει να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις της επιστήμης και της τεχνικής στους γεωργούς της Κρήτης και να συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη και την πρόοδο της Κρητικής αγροτικής οικονομίας».

Με την κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο κ. Αυγενάκης είχε θέσει τα εξής ερωτήματα: «1. Ποια τα υφιστάμενα περιουσιακά στοιχεία της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς; Που υπάγεται η Σχολή και από ποιόν φορέα ασκείται εποπτεία; 2. Ποιο το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας της Σχολής; Ποια Τμήματα λειτουργούν την φετινή χρονιά;».  

Στην απάντησή του (αρ. πρωτ. 25/6086/05-03-2018) ο Υπουργός κ. E. Αποστόλου αναφέρει ότι λόγω του ότι «…Σηµειώνεται ότι τη φετινή χρονιά λειτουργούν δύο τµήµατα (Α’ και Β’ τάξη) και παρά το γεγονός ότι η Επαγγελµατική Σχολή Κρήτης προσφέρει πολύπλευρη εκπαίδευση στον τοµέα των θερµοκηπιακών κατασκευών και καλλιεργειών, εντούτοις ο χαµηλός αριθµός εγγραφών αποτελεί µία πραγµατικότητα.

Τέλος, πρέπει να επισηµανθεί ότι τα προβλήµατα του παρελθόντος και η ουσιαστική εγκατάλειψη της Σχολής επιβάλλουν τον επανασχεδιασµό του προγράµµατός της και την επέκταση της εκπαίδευσης, η οποία παρέχεται, και σε άλλους εκπαιδευτικούς τοµείς σε συνεργασία µε τα ερευνητικά ιδρύµατα της Κρήτης και µε την Περιφέρεια».

Από το προαναφερόμενο έγγραφο προκύπτει η απραξία της Κυβέρνησης και η απουσία σχεδιασμού για τη Γεωργική Σχολή Μεσαράς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire