BACK TO
TOP
Κοινωνία

Δεμένα τα πλοία από 8 με 10 Φεβρουαρίου λόγω απεργίας ΠΝΟ

Δεμένα θα είναι από αύριο Τετάρτη (8/2) έως και την Παρασκευή (10/2) τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΝΟ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

26772035_EV_STS_220916_APERGIA_PNO_LIMANI_PEIRAIAS3

142
0

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ζητά την κατάρτιση και υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας μέσα στο 2023.

Σε επιστολή της η Ομοσπονδία, είχε κάνει λόγο για άρνηση διαπραγματεύσεων από πλευράς εργοδοσίας, παρά το γεγονός ότι πριν από ένα τρίμηνο είχαν λάβει τα οικονομικά, θεσμικά και κλαδικά αιτήματα των ναυτικών, με ταυτόχρονη κοινοποίηση και στα αρμόδια υπουργεία.

Μέσα στα αιτήματα των ναυτικών συμπεριλαμβάνονται επίσης 1) η καταπολέμηση της μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας, 2) η καθιέρωση πάγιου συστήματος οικονομικής ενίσχυσης και προστασίας των άνεργων ναυτικών 3) αύξηση του προβλεπόμενου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας σε 650 ευρώ για τους άγαμους και 850 ευρώ για τους έγγαμους, με προσαύξηση 150 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο πρόσωπο.

Να σημειωθεί ότι στις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών, που έχει προαναγγείλει και επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 6.00 π.μ της Τετάρτης (8/2) και αναμένεται να κινηθούν εκ νέου από τις 6.00 π.μ της Παρασκευής (10/2).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία