BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Χάλκινο παίρνει σε διάκριση πιστοποίησης το εργοστάσιο Goodfield Il της Case

Πιστοποίηση επιπέδου Bronze έλαβε η εταιρεία κατασκευής γεωργικών μηχανημάτων Case IH για το εργοστάσιό της στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προγράμματος WCM (Κατασκευή παγκόσμιας κλάσης).

case_4

Βασίλης Σοφός

6
0

Ύστερα από μια αναβάθμιση και επέκταση το 2012, το εργοστάσιο καταλαμβάνει σήμερα περίπου 315,655 τετραγωνικά μέτρα, απασχολώντας πάνω από 200 άτομα.

Μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου βρίσκεται όχι μόνο η γραμμή παραγωγής των γεωργικών εργαλείων της εταιρείας αλλά και το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης που εστιάζει κυρίως σε λύσεις για την αποτελεσματική διαχείριση του εδάφους.

Η μονάδα παραγωγής του Goodfield κατασκευάζει μια σειρά από εξοπλισμό κατεργασίας εδάφους, βασικά εργαλεία για πολλές καλλιέργειες. Ακόμη, παράγει τα δεύτερα σε σειρά σημαντικότητας εργαλεία που προετοιμάζουν το έδαφος για την σπορά στις καλλιέργειες όπως επίσης και εργαλεία συγκομιδής.

Σχεδόν το 80% του εξοπλισμού που παράγεται στο εργοστάσιο προορίζεται για την αγορά της Αμερικής, με το άλλο 20% να εξάγεται στην παγκόσμια. Η πιστοποίηση WCM αντιπροσωπεύει ένα από τα υψηλότερα πρότυπα που μπορεί να λάβει μια βιομηχανία.

Οι παράμετροι που λαμβάνονται υπόψη είναι τόσο η διαδικασία παραγωγής όσο και η ολοκληρωμένη διαχείριση της μονάδας, στοιχεία που οδηγούν την εκάστοτε εταιρεία στη λήψη τέτοιων βραβείων όπως αυτό που πήρε η Case IH.

Πρόκειται για ένα δομημένο σύστημα με βάση τη συνεχή βελτίωση, σχεδιασμένο να εξαλείφει τα απόβλητα και τις απώλειες από την παραγωγική διαδικασία, προσδιορίζοντας στόχους όπως μηδενικά τραύματα, μηδενικά ελαττώματα, μηδενικές διαρροές και μηδενικά απόβλητα.

Ο ρόλος της πιστοποίησης αποτελεί κίνητρο και πρόκληση για τις μονάδες παραγωγής, ώστε αυτές να ολοκληρώσουν τους στόχους τους ή να δημιουργήσουν καινούργιους, μειώνοντας τις απώλειες που προκύπτουν κατά τη διαδικασία παραγωγής.

Για να εγκυροποιηθούν οι βελτιώσεις που έχει πετύχει η κάθε μονάδα παραγωγής μέσα από τους στόχους που έχει θέσει, ένα περιοδικό σύστημα ελέγχου από τρίτους αξιολογεί όλους τους πυλώνες στους οποίους στηρίζεται το πρόγραμμα πιστοποίσης WCM.

Έπειτα η εξωτερική ομάδα βαθμολογεί την κάθε μονάδα παραγωγής, με τους βαθμούς να καθορίζουν και το επίπεδο της πιστοποίησης (χάλκινο, αργυρό, χρυσό).

Έτσι συνέβη και με την Case IH, η οποία αξιολογήθηκε για την πρόοδο και τη συνέπειά της σε τομείς της διαχείρισης και της κατασκευής, της συντήρησης και της ικανότητας οργάνωσης. Λαμβάνοντας το επίπεδο “Χάλκινο” για τα παραπάνω.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία