BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Προειδοποίηση παρουσίας στο δρόμο στέλνουν τα John Deere

Ένα τρακτέρ που νοιάζεται όσο κανένα άλλο για την ασφάλεια οδηγών Ι.Χ και μοτοσυκλετιστών παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες σε μία ειδική εκδήλωση στη Γαλλλία.

Deere_warn_1

Βασίλης Σοφός

21
0

Το τρακτέρ, όντας στο δρόμο, εντοπίζει τετράτροχα και δίτροχα οχήματα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου και προειδοποιεί για την αποφυγή ατυχημάτων.

Το πρότζεκτ «τρέχει» από τον ETSI, έναν από τους τρεις επίσημα αναγνωρισμένους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Ευρωπαϊκός Οργανισμός Τυποποίησης.

Ο ETSI παράγει πρότυπα για τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών. Το μοντέλο που «φορά» αυτήν τη τεχνολογία είναι ένα John Deere της σειράς R.

Χρησιμοποιώντας ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας καθορισμένο από τον οργανισμό ETSI, αποστέλλει στα οχήματα προειδοποιητικό σήμα και έτσι οι οδηγοί μπορούν να γνωρίζουν ένα χιλιόμετρο πριν ότι το τρακτέρ κινείται στον ίδιο δρόμο.



Σύμφωνα με το ETSI, σχεδόν 400 θανατηφόρα ατυχήματα προκαλούνται στην Ευρώπη από αγροτικά μηχανήματα κάθε χρόνο κατά κύριο λόγο για το γεγονός ότι «δεν είναι επαρκώς ορατά στο δρόμο, ειδικά στις αγροτικές περιοχές.

Πολλές εταιρείες κατασκευής τρακτέρ προσπαθούν να περιορίσουν όσο γίνεται τα ατυχήματα που προκαλούνται για αυτούς τους λόγους, με στόχο να μειωθούν τα θανατηφόρα ατυχήματα στο ήμισυ μέχρι το 2035.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών εκτός του τρακτέρ και ένα όχημα BMW, εξοπλισμένο με συστήματα επικοινωνιών της εταιρείας Sensinov, με τη βοήθεια του AEF, του Ιδρύματος που ασχολείται με τα ηλεκτρονικά συστήματα στη γεωργία.

Στην επίδειξη που έλαβε χώρα στον εξωτερικό χώρο, Ι.Χ και τρακτέρ συνεργάστηκαν επιτυχώς με τη βοήθεια των παραπάνω συστημάτων.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλησε να βελτιώσει την οδική ασφάλεια μεταξύ γεωργικών μηχανημάτων και των υπόλοιπων οχημάτων», εξήγησε ο Christophe Gossard, επικεφαλής των ευρωπαϊκών κανονιστικών υποθέσεων στη John Deere.

Γιαυτό το λόγο η εταιρεία ανταποκρίθηκε σε αυτή την ανάγκη, εξοπλίζοντας τα τρακτέρ της με μόντεμ και δίνοντας τα απαραίτητα σήματα σε κάθε είδος οχήματος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία