BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μισό αιώνα μετά, ιδού το νέο Zetor Crystal HD 2018 (video)

Πρεμιέρα έγινε για το νέο τρακτέρ των 171 ίππων Zetor Crystal HD, που παρουσιάστηκε στην έκθεση Zeme Zivitelka της Τσεχίας.

zetor_crystal_2_copy

Βασίλης Σοφός

552
0

Μαζί με την παρουσίαση του νέο της μοντέλου, η εταιρεία δημοσίευσε και ένα βίντεο που μας βοηθά να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες του μηχανήματος, όπως το σχεδιασμό της καμπίνας και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που έχει.



Το Zetor Crystal HD έχει 171 ίππους χάρη σε έναν εξακύλινδρο κινητήρα 6,1 λίτρων της Deutz, που κάνει το τρακτέρ να είναι το πιο ισχυρό στη γκάμα μοντέλων της Zetor. Είναι εξοπλισμένο με το σύστημα μετάδοσης ECO 40 (30F 30R) της εταιρείας, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί και στη σειρά Forterra.

Διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τριών σταδίων και έχει τελική ταχύτητα 40 χλμ/ώρα με 1750 σ.α.λ στο κινητήρα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ικανότητα ανύψωσης είναι 8,5 τόνοι και η καμπίνα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, έχοντας 10 εκατοστά παραπάνω ύψος, βελτιώνοντας όπως είναι προφανές την ορατότητα.



Στα ηλεκτρονικά βοηθήματα υπάρχει ένας πίνακας ελέγχου πολλαπλών λειτουργιών με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο υδραυλικό σύστημα, τοποθετημένο σε ένα ανανεωμένο ταμπλό μέσα στη καμπίνα.



Το πρώτο μοντέλο με το όνομα Zetor εμφανίσθηκε το 1968, κάνοντας μεγάλη εντύπωση ειδικά λόγω της αυξημένης ηχομόνωσης - 85dB- που είχε η καμπίνα για την εποχή και σε αυτό συνέβαλε ο τετρακύλινδρος-και έπειτα εξακύλινδρος- αθόρυβος κινητήρας αλλά και η ποιοτική κατασκευή της καμπίνας.

Δείτε παρακάτω το βίντεο του πολυαναμενόμενου Zetor Crystal HD:

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία