BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Διέπρεψαν οι θεριζοαλωνιστικές το 2018

Για τις εταιρείες Fendt, John Deere, Case και New Holland το 2018 ήταν μια χρονιά όπου οι καινοτομίες των νέων θεριζοαλωνιστικών μηχανών άλλαξαν τελείως το σκηνικό.

fendt_ideal_2

Βασίλης Σοφός

73
0

Το μεγάλο βήμα στη κατασκευή θεριζοαλωνιστικών μηχανών έκαναν οι εταιρείες Fendt, John Deere, Case και New Holland αφού μέσα στο 2018 παρουσίασαν τα νέα τους «δυνατά χαρτιά».

Fendt
Η Fendt παρουσίασε την Ideal, το μηχάνημα που αφουγκράζεται τον παραγωγό και του προσφέρει αυτό ακριβώς που θέλει, όπως ισχυρίζεται η ίδια και το τονίζει με την ονομασία του μοντέλου.

Ο υπεύθυνος του ομίλου AGCO, Caleb Schleder, θέλοντας να περιγράψει την Fendt Ideal λέει χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα μηχάνημα που στοχεύει στην αποτελεσματικότητα, την απλή λειτουργία του και την άριστη ποιότητα σοδειάς. Η Ideal διατίθεται σε τρεις εκδόσεις (7, 8 και 9) οι οποίες διαφοροποιούνται για να καλύψουν «ιδανικά» την κάθε ανάγκη. Διαθέτουν μια δεξαμενή χωρητικότητας 485 μπούσελ ( 17.000 λίτρα) με ταχύτητα εκφόρτωσης μέχρι και 6 μπούσελ/δευτερόλεπτο.

John Deere
Τον Μάιο του 2018 η John Deere ανακοίνωσε τρεις σημαντικές αναβαθμίσεις στη σειρά S των δικών της θεριζοαλωνιστικών μηχανών για το 2019. Οι ανανεώσεις αφορούν στις ευρύτερες επιλογές ερπυστριών, τη κεφαλή και τη πλατφόρμα διασύνδεσης. Τα νέα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα πλέον με ερπύστριες πλάτους 30 ή 36 ιντσών.

Η John Deere υποστηρίζει ότι η νέα προαιρετική κεφαλή 700FD HydraFlex με την οποία εξοπλίζονται οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές είναι συμβατή με τα μοντέλα του 2019, προσφέρει καλύτερη ροή κατά τη καλλιέργεια και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα αναβαθμισμένα μοντέλα διαθέτουν και αισθητήρες ανίχνευσης του εδάφους για αυξημένη παραγωγικότητα.

Πρωτοποριακή θεωρείται και η πλατφόρμα/εφαρμογή για κινητά MyOperations της John Deere που βοηθάει τους επαγγελματίες να επικοινωνούν με τον στόλο μηχανημάτων καθώς και να παρακολουθούν την απόδοση στις εκμεταλλεύσεις τους.

Case
Στο παιχνίδι της καινοτομίας είναι και η Case IH με την προσθήκη της θεριζοαλωνιστικής Axial-Flow 250 στη σειρά 50. Σύμφωνα με την εταιρεία, το μηχάνημα διαθέτει βελτιωμένο σχεδιασμό τροφοδοσίας, νέους προσαρμοζόμενους ρότορες και ένα νέο σύστημα μετάδοσης δύο ταχυτήτων. Το σύστημα Command Harvest AFS της Case IH βοηθάει στη βελτιστοποίηση της απόδοσης του μηχανήματος, αυτοματοποιώντας κάποιες λειτουργίες που κανονικά γίνονται από τους χειριστές.

Αυτό σημαίνει, όπως τονίζει η εταιρεία, ότι ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται πίσω από το τιμόνι, το μηχάνημα θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι καλύτερο για μέγιστη απόδοση και παραγωγικότητα.

New Holland
Η New Holland κουβαλάει μια σειρά από βραβεία για τις νέες θεριζοαλωνιστικές μηχανές της CR Revelation και συγκεκριμένα για τον αυτοματισμό IntelliSense.

Όπως λέει η κατασκευάστρια, οι λειτουργίες που εκτελεί το πρωτοποριακό αυτό σύστημα μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα ενός έμπειρου χειριστή κατά 10% και ενός αρχάριου κατά 20%. «Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα στη θεριζοαλωνιστική μηχανή να αντιδρά πιο γρήγορα και πιο ομαλά ταυτόχρονα ενώ την ίδια στιγμή προσαρμόζεται με ταχύτητα», εξηγεί ο Luiz Miotto της New Holland.

Παράλληλα, το σύστημα IntelliCruise δίνει τρεις επιλογές συγκομιδής στον χειριστή (μέγιστη χωρητικότητα, σταθερή απόδοση ή περιορισμένη απώλεια) για να επιλέξει ο ίδιος τον τρόπο που θέλει να δουλέψει.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία