BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ντεμπούτο για τα ολοκαίνουργια 900άρια Fendt Vario με τον κινητήρα MAN

Μετά από ένα αποκαλυπτήριο event τον Ιούνιο, η Fendt αποκάλυψε χθες 2 Ιουλίου το νέο της 900άρι Vario που τώρα εξοπλίζεται εξακύλινδρο κινητήρα MAN 9 λίτρων με απόδοση από 296 έως 415 ίππους.

news-7-high

Βασίλης Σοφός

192
0

Όλο και πιο πλήρη ακόμη και από τις βασικές εκδόσεις κάνει η Fendt τα τρακτέρ της σειράς 900, με το τελευταίο να θέλει με μανία να «μεταπηδήσει» στα 1000άρια. Η τελευταία γενιά των 900 Vario παρουσιάστηκε χθες και η κατασκευάστρια περιγράφει αναλυτικά -σε δελτίο Τύπου- ό,τι νέο φέρνουν επάνω τους τα 900.

Αρχικά τα νέα 900 Vario δε θα φορούν κινητήρες Deutz αλλά MAN και συγκεκριμένα ένα εξακύλινδρο σύνολο αποκλειστικά σχεδιασμένο για την Fendt,με εύρος ιπποδύναμης-ανάλογα με την έκδοση- από 296 έως 415 ίππους. Η σειρά θα διαθέτει λοιπόν τα μοντέλα 930, 933, 936, 939 και 942 με το τελευταίο να παίρνει τη θέση του 927. Σε ρελαντί οι νέοι κινητήρες λειτουργούν σε μόλις 650 σ.α.λ. ενώ το νέο 900 Vario αγγίζει τα 60 χλμ./ώρα στην τελική του ταχύτητα με μόλις 1450 σ.α.λ, τα 50 χλμ./ώρα με 1200 σ.α.λ. και τα 40 χλμ./ώρα λειτουργώντας στις 950 σ.α.λ.

Φυσικά, όπως είναι αναμενόμενο,η κίνηση μεταφέρεται μέσω της μετάδοσης TA 300 Vario της Fendt. The front axle is driven separately. The decoupling of the rear and front axles avoids tension on the road and on bends. It also allows full traction in the field. Σύμφωνα με τα λεγόμενα εκπροσώπου της εταιρείας η ροπή κατανέμεται δυναμικά στον μπροστινό και πίσω άξονα ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους.


Ο μπροστινός άξονας κινείται ξεχωριστά. Η ανεξάρτητη λειτουργία των δύο αξόνων αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη σε στροφές και φυσικά φέρνει αποτελέσματα απόλυτης έλξης στο χωράφι και μικρού κύκλου στροφής. Σε επίπεδο ψηφιακών λειτουργιών τα νέα τρακτέρ έρχονται έτοιμα για εγκατάσταση και εφαρμογή του συστήματος τηλεμετρίας της Fendt που η ίδια ονομάζει Fendt Connect. Το σύστημα μπορεί να αναλύει και να διαχειρίζεται δεδομένα χρήσης του τρακτέρ,να τα αποθηκεύει και να τα προβάλλει στην διαδικυακή πλατφόρμα που το συνοδεύει.

Ενδιαφέρον στοιχείο και το γεγονός ότι η εφαρμογή Smart Connect, είναι διαθέσιμη στο στάνταρντ εξοπλισμό της έκδοσης ProfiPlus των 900 Vario, δίνοντας τη δυνατότητα σύνδεσης του τάμπλετ στο τρακτέρ μέσω του WiFi που αυτό διαθέτει. Μέσα από το τάμπλετ ο χειριστής μπορεί ουσιαστικά να δει-απομακρυσμένα- αναλυτικά στοιχεία του τρακτέρ.

Ανάμεσα στην πληθώρα νέων προαιρετικών ηλεκτρονικών βοηθημάτων η Fendt κάνει διαθέσιμο και το σύστημα VarioGrip, που ρυθμίζει την πίεση των ελαστικών του τρακτέρ καθώς και ένα σύστημα ψυχαγωγίας που ομοιάζει σε εκείνα των σύγχρονων Ι.Χ. Εντυπωσιακό, τέλος, φαίνεται να είναι και το σύστημα κλειδώματος του 900 με τη χρήση κωδικοποιημένου ενιαίου κλειδιού για την καμπίνα, την ανάφλεξη, το καπό και το ρεζερβουάρ καυσίμου (προαιρετικό).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία