BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Δύο νέες χορτοδετικές προσθέτει στην γκάμα της η John Deere για το 2020

Με τις ονομασίες C451R και C461R κάνουν πρεμιέρα οι νέες συνδυασμένες χορτοδετικές μηχανές της εταιρείας οι οποίες εξασφαλίζουν γρήγορη δεματοποίηση και ποιοτικό τύλιγμα κάθε κάθε είδους ενσιρώματος.

combination-balers

Βασίλης Σοφός

13
0

Η καλύτερη επιλογή για παραγωγούς που χρησιμοποιούν ξεχωριστά τυλιγμένα δεμάτια ή σάκους ενσιρώματος είναι τα νέα δύο μοντέλα χορτοδετικών που λανσάρει η John Deere για το 2020, σύμφωνα με τον διευθυντή στρατηγικών μάρκετινγκ του συγκεκριμένου κλάδου Nick Weinrich. Οι συνδυσμένες χορτοδετικές χρησιμοποιούν τον μηχανισμό χορτοδεσίας V-Series Variable-Chamber Baler πλάτους 213 εκατοστών και το σύστημα MaxiCut με έως και 25 μαχαίρια για προσαρμογή της κοπής ανάλογα με τις προτιμήσεις του χειριστή.

Η σειρά C ενσωματώνει επίσης το νέο σύστημα γρήγορης περιτύλιξης κατά το οποίο αντί τα δεμάτια να πέσουν στο έδαφος μεταφέρονται σε μια πλατφόρμα τυλίγματος όπου σφραγίζονται χωρίς να εισχωρεί οξυγόνο και να απελευθερώνονται τα θρεπτικά συστατικά. Σύμφωνα με την John Deere, λόγω της ελαφριάς πτυσσόμενης πίσω πόρτας και των κινούμενων πλαϊνών πάνελ, οι μπάλες μπορούν να απελευθερωθούν από το θάλαμο χορτόδεσίας στην πλατφόρμα μεταφοράς για περιτύλιξη σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

Όπως τονίζει η κατασκευάστρια «στην πραγματικότητα, τα δεμάτια μπορούν να εκτοξευθούν από το θάλαμο χορτόδεσης, να τυλιχτούν και να φθάσουν στο έδαφος σε χρονικό διάστημα 37 δευτερολέπτων, επιτρέποντας στους χειριστές να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στη συγκομιδή».

Μέσα από την καμπίνα οι χειριστές μπορούν εύκολα να εκτελέσουν μια σειρά λειτουργιών, να καθορίσουν το μεγέθος και την πυκνότητας της μπάλας, να παρακολουθήσουν τη συνολική απόδοση της χορτοδεσίας, ακόμη και να επιλέξουν με πόσα στρώματα μεμβράνης να τυλιχθεί η μπάλα. Το μοντέλο C451R μπορεί να παράγει μπάλες 122 x 152 εκατοστά και το μοντέλο C461R παράγει μπάλες έως 122 x 183 εκατοστά.

Ο χειριστής μπορεί, τέλος, να επιλέξεί από πού να ρίξει το δεμάτι ή να επιλέξει μία από δύο επιλογές αυτόματης πτώσης. Τα μοντέλα εφοδιάζονται με κάμερα οπισθοπορείας και επιπλέον πακέτα φωτισμού που βοηθούν τους χειριστές να παρακολουθούν τις λειτουργίες περιτυλίγματος και εκφόρτωσης και βετιώνοντας την ορατότητα ι σε συνθήκες εργασίας χαμηλού φωτισμού. Στον προαιρετικό εξοπλισμό είναι διαθέσιμο ένα σύστημα κλίσης για να γυρίσει τα δέματα στη σωστή πλευρά ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να τρυπηθεί η μεμβράνη από αιχμηρά σημεία στο έδαφος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία