BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πρίμιουμ μάρκες τρακτέρ θέλει ο όμιλος CNH τις Case-Steyr μέχρι το 2024

Στο εγγύς μέλλον ο όμιλος CNH φιλοδοξεί να κάνει τις δύο εταιρείες τρακτέρ έντονα διαφορετικές όσον αφορά στα προϊόντα που θα διατίθενται στην Ευρώπη, σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο που θα «τρέξει» από το 2020 και για τα τέσσερα επόμενα χρόνια.

cnh-industrial-village

Βασίλης Σοφός

75
0

Επέκταση του μεριδίου αγοράς με νέα προϊόντα και ένα διαφορετικό προφίλ για κάθε μία από τις εταιρείες Case και Steyr είναι οι στόχοι του ομίλου CNH Industrial που έχουν μπει ήδη στην ατζέντα για τη τετραετία 2020-2024 με την ονομασία Transform 2 Win. Για την ολοκληρωτική «μεταμόρφωση» που αποζητά η εταιρεία έχει προβλεφθεί μια σημαντική επένδυση στην ανάπτυξη προϊόντων αλλά και δαπάνες ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων στην έρευνα και ανάπτυξη για προϊόντα του γεωργικού κλάδου.

Ο πρόεδρος του γεωργικού κλάδου του ομίλου CNH, Derek Neilson, σε ανακοίνωσή του στο συνέδριο New York Stock Exchange, δήλωσε πως μέρος του πλάνου του ομίλου αποτελεί και ο στόχος για αύξηση των καθαρών πωλήσεων κατά 30% στο μέχρι το 2024, με καθαρά κέρδη 16 δις δολάρια.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης πως οι εταιρείες Case IH και Steyr θα «ξανασυστηθούν» ως πρίμιουμ εταιρείες και ότι αυτό θα γίνει άμεσα, με αυξημένη διαφοροποίηση στα μοντέλα που θα διαθέτει η καθεμιά προς την ευρωπαϊκή αγορά. «Έχουμε επενδύσει σημαντικά στην Steyr εξελίσσοντάς την σε εταιρεία με τεχνολογίες αιχμής που ενσωματώνονται στα τρακτέρ της. Είμαστε επίσης ανοικτοί σε συνεργασίες με πρίμιουμ κατασκευαστές παρελκόμενων που θα προάγουν την μάρκα», δήλωσε ο κ. Neilson.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει η ιστοσελίδα Profi.uk , από εκείνα που ειπώθηκαν στο συνέδριο New York Stock Exchange, ένα μεγάλο μέρος των δαπανών του ομίλου προορίζεται για την κατασκευή μιας νέας γκάμας τρακτέρ κάτω των 100 ίππων, που θα είναι έτοιμη ενδεχομένως τον επόμενο χρόνο, με τον όμιλο να έχει στόχο την κατασκευή 100.000 μονάδων το χρόνο.


«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη νέα μας στρατηγική. Βρισκόμαστε σε μια καθοριστική στιγμή για τη βιομηχανική ιστορία του ομίλου CNH», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της CNH, Hubertus Mühlhäuser, στο συνέδριο New York Stock Exchange.

Σημαντικά νέα έφερε επίσης ο όμιλος και όσον αφορά στα τρακτέρ με φυσικό αέριο και άλλου είδους φιλικά καύσιμα, καθώς είναι σχεδόν έτοιμος να παράξει τα νέας γενιάς τρακτέρ που θα εκλύουν μηδενικούς ρύπους και θα καταναλώνουν ελάχιστα.

Στον κλάδο των μηχανημάτων συγκομιδής βρίσκονται σε εξέλιξη οι νέες περιστροφικές θεριζοαλωνιστικές με βελτιωμένες δυνατότητες στις κεφαλές τους αλλά και τα ρομποτικά συστήματα που δε θα μπορούσαν να λείπουν από το «μενού».

Αυτοκινούμενα μηχανήματα συγκομιδής, νέα ψεκαστικά, χορτοδετικές αλλά και μηχανήματα κατεργασίας εδάφους θα συμπληρώσουν σύντομα το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του ομίλου CNH Industrial.

«Μέχρι το 2024 ο αριθμός των μηχανημάτων που προσφέρουν λύσεις γεωργίας ακριβείας θα διπλασιαστούν και το σύστημα AgXtend κατά των ζιζανίων θα επεκταθεί το επόμενο έτος. Η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση είναι καθοδόν», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της CNH Hubertus Mühlhäuser.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία