BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στο ταχέως αναπτυσσόμενο Σουδάν η κατασκευή των 752e και 852e της τουρκικής ArmaTrac

Μετά από συμφωνία χορήγησης αδειών με την Giad Tractors η παραγωγή των πρώτων τρακτέρ της ArmaTrac εκτός τουρκικού εδάφους μόλις άρχισε, με την Αφρική να αποτελεί τον βασικό δίαυλο εμπορικής επέκτασης για την εταιρεία.

10__armatrac_2__1_

Βασίλης Σοφός

307
0

Ως μέρος του πλάνου που έχει ο όμιλος Ekunt Tractors στο μυαλό του για την εμπορική εξέλιξη της ArmaTrac σε άλλες αγορές, το Σουδάν είναι η πρώτη χώρα -μετά τη «γενέτειρα» Τουρκία- όπου θα κατασκευάζονται τα τρακτέρ του ομίλου.

Τα πρώτα μοντέλα ArmaTrac που θα βγουν από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Σουδάν (από εργοστάσιο του ομίλου Giad Industrial Group) είναι το 752e των 75 ίππων και το 852e των 84 ίππων, αμφότερα με κινητήρα της Perkins.

Στόχος είναι να κατασκευαστούν εκεί 150 μονάδες μέχρι το τέλος του χρόνου και να αυξηθούν οι ρυθμοί σε μελλοντικό χρόνο, μιας και το εργοστάσιο Karthoum έχει δυναμική παραγωγής 400 τρακτέρ το χρόνο. Εκτός από τους καλλιεργητές, τα τρέιλερ και τους ψεκαστήρες, η Giad Tractors, η οποία ανήκει στον όμιλο Giad Industrial Group, παράγει επίσης ένα βασικών προδιαγραφών τρακτέρ, το μοντέλο 285 των 75 ίππων. Έχοντας παρόμοια ισχύ με το ArmaTrac 752e, το μοντέλο διαθέτει κινητήρες της Perkins και της Deutz, μετάδοση της ZF και άξονες Carraro.

Το Σουδάν είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες στην αφρικανική ήπειρο με τον ιδρυτή της Erkunt Tractor, Zeynep Erkunt Armagan, να πιστεύει μάλιστα ότι η ArmaTrac θα εξελιχθεί ως μία από τις σημαντικότερες μάρκες τρακτέρ στον κόσμο. «Το Σουδάν είναι μέλος του COMESA (Κοινή Αγορά για την Ανατολική και τη Νότια Αφρική) και είμαι βέβαιος ότι θα μας προσφέρει μια ώθηση προς τα άλλα κράτη-μέλη», ανέφερε.

Ιδρυθείσα στις 12 Σεπτεμβρίου του 2003, η Erkunt θεωρείται ως ο τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής τρακτέρ στην αγορά, αφού παράγει 60.000 τρακτέρ το χρόνο, έχοντας στην γκάμα της 160 διαφορετικά τρακτέρ. Με την ArmaTrac ως την εμπορικά αναγνωρίσιμη μπράντα της Erkunt στην Ευρώπη από το 2007, τo 40% των πωλήσεων της Erkunt αντιπροσωπεύουν οι πωλήσεις στην Αγγλία, την Ιρλανδία αλλά και σε άλλες 33 χώρες σε τρεις ηπείρους. Να σημειώσουμε, τέλος, πως ο όμιλος Erkunt Tractors έχει εξαγοραστεί από την ινδική Mahindra & Mahindra από το 2017.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία