BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Εξοικονόμηση σπόρων με το σύστημα μεταβλητού ρυθμούς σποράς υπόσχεται η Kuhn για τις νέες Maxima 3

Εξελιγμένα συστήματα σποράς ακριβείας και αυτοματοποιημένων λειτουργιών ενσωμάτωσε η Kuhn στις νέες σπαρτικές Maxima 3, οι οποίες «μεριμνούν» περισσότερο από κάθε άλλη φορά για την εξοικονόμηση σπόρου.

MAXIMA-3e-TI-_300

Βασίλης Σοφός

34
0

Η Kuhn εφοδίασε τις Maxima 3 με το σύστημα μεταβλητού ρυθμού σποράς ανά σειρά και σύμφωνα με την ίδια, αυτή η τεχνολογία μπορεί να οδηγήσει σε 2-3% εξοικονόμηση σπόρων, όταν το μηχάνημα συνδυάζεται με σύστημα αυτόματου κλεισίματος των σειρών σποράς.

Τα παραπάνω αυξάνουν πιθανώς και την παραγωγικότητα σε ποσοστό 5-8%. Το συγκεκριμένο σύστημα ενσωματώνεται στις σπαρτικές που διαθέτουν 6 έως12 σειρές και με αποστάσεις από 37,5 εκατοστά έως 80 εκατοστά ενώ ο έλεγχος του ρυθμού σποράς γίνεται είτε μέσα από την καμπίνα είτε με τη βοήθεια «χάρτη μεταβλητού ρυθμού».

Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά του Maxima 3 (τόσο για τις μηχανικές όσο και για τις ηλεκτρικές εκδόσεις) είναι το βελτιωμένο σύστημα επιλογής και εκτίναξης σπόρων, το οποίο επιτρέπει την ακριβή τοποθέτηση σπόρων σε ταχύτητες λειτουργίας έως και 10 χλμ./ώρα.

Επιπλέον, η νέα μονάσα σποράς έχει εξείχθεί ώστε να αυξάνει την ακρίβεια κατά τη λειτουργίας της ενώ το σύστημα πίεσης του μαχαιριού ασκεί μέχρι και 180 κιλά πίεση προς τα κάτω.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία