BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Την παραγωγή 750.000 φορτωτών από τη γραμμή παραγωγής στο Στράτφορντσαιρ της Αγγλίας γιόρτασε JCB

Εκεί όπου κατασκευάστηκε ο πρώτος εκσκαφέας της JCB, πριν 70 χρόνια, η εταιρεία συνεχίζει την παραγωγή της, φτάνοντας τώρα τον αριθμό των 750.000 αντιτύπων που βγαίνουν από τη μονάδα παραγωγής στο Στράτφορντσαιρ της Αγγλίας.

Image-source-JCB-750x450

Βασίλης Σοφός

57
0

Ακριβώς 750.000 φορτωτές μέσα σε 70 χρόνια έφτασε να έχει κατασκευάσει η JCB, που γιόρτασε στις 3 Μαρτίου αυτό το ορόσημο, μαζί με το προσωπικό της στην μονάδα παραγωγή στο Ρότσεστερ (Στράτφορντσαιρ), εκεί όπου κατασκευάζονται τα συγκεκριμένα μηχανήματα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το 1953 ο ίδιος ο ιδρυτής της εταιρίας, Joseph Cyril Bamford, ξεκίνησε την παραγωγή του εκσκαφέα JCB, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα μόνο μηχάνημα που συνδυάζει μπροστινό φτυάρι και οπίσθιο βραχίονα εκσκαφέα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς παραγωγής του μοντέλου το 1954, κατασκευάστηκαν μόνο 35 από αυτά τα μηχανήματα και χρειάστηκαν περισσότερα από 20 χρόνια για να γίνουν οι πρώτοι 50.000.

Τώρα η JCB κατασκευάζει τώρα εκσκαφείς φορτωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία, τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ. Το μοντέλο που σε σειρά αντιτύπων αγγίζει τον αριθμό 750.000 είναι μια ειδική έκδοση του τελευταίου φορτωτή 3CX της JCB .

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία