BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σε σταθερή τροχιά παραγωγής Fendt και Massey Ferguson με το άνοιγμα εργοστασίων

Μετά την αναστολή εβδομάδων για τις γραμμές παραγωγής των εταιρειών Fendt και Massey Ferguson του Ομίλου AGCO σε κάποιες από τις εγκαταστάσεις τους, οι μηχανές παίρνουν ξανά μπροστά, με σταδιακό τρόπο και σύμφωνα με τα αυστηρότερα μέτρα προστασίας.

image

Βασίλης Σοφός

90
0

Οι γραμμές παραγωγής της Fendt ξεκινούν αυτή την εβδομάδα μετά από την προσωρινή διακοπή λειτουργίας λόγω της υγειονομικής κρίσης του Covid-19 στα εργοστάσια παραγωγής του Ομίλου AGCO σε Marktoberdorf, Asbach-Bäumenheim, Waldstetten και Hohenmölsen.

Αυτό είναι πλέον εφικτό καθώς σημαντικοί προμηθευτές εξαρτημάτων στην Ευρώπη και παγκοσμίως προμηθεύουν πλέον ανταλλακτικά ξανά εντός του χρονοδιαγράμματος και αξιόπιστα μετά από διακοπή αρκετών εβδομάδων λόγω του Covid-19. Μετά από εντατικές συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης, του συμβουλίου εργαζομένων, των ιατρών εταιρειών, της διαχείρισης της υγείας και των υπευθύνων ασφάλειας έχουν εφαρμοστεί πολλά μέτρα για την προστασία των υπαλλήλων της Fendt στις γραμμές συναρμολόγησης, στην παραγωγή ανταλλακτικών και στα γραφεία, λέει η Fendt.

«Αυτή την εβδομάδα ξεκινούν ξανά οι γραμμές συναρμολόγησης με υψηλούς ημερήσιους ρυθμούς παραγωγής», είπε o πρόεδρος της Fendt, Christoph Gröblinghoff. «Η μετάβαση της γραμμής συναρμολόγησης των ελκυστήρων σε μοντέλο δύο ταχυτήτων προστατεύει τους υπαλλήλους μας και φέρνει επίσης, μαζί με άλλα μέτρα, πρόσθετες δυνατότητες παραγωγής για να επεξεργαστούν εν μέρει ή αν χρειαστεί εντελώς. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να παραδώσουμε τα παραγγελθέντα τρακτέρ Fendt και μηχανήματα στους πελάτες μας μέσω των συνεργατών μας το συντομότερο δυνατό και να συμβάλουμε στη διασφάλιση της παραγωγής τροφίμων», πρόσθεσε.

Στην Γαλλία, η Massey Ferguson ανακοινώνει ότι έχει ξεκινήσει και πάλι η παραγωγή ελκυστήρων και αγροτικού εξοπλισμού στο εργοστάσιό της στο Μποβέ της Γαλλίας, η οποία σταμάτησε στις 17 Μαρτίου λόγω της πανδημίας. Ο Thierry Lhotte, αντιπρόεδρος της Massey-Ferguson και διευθύνων σύμβουλος για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, λέει ότι ενώ η επανεκκίνηση της παραγωγής είναι «απολύτως κρίσιμη για τη βιωσιμότητα ολόκληρης της επιχειρηματικής αλυσίδας», γίνεται «υπό βέλτιστες και βιώσιμες συνθήκες».

Ο ίδιος λέει ότι πριν από την επανεκκίνηση της παραγωγής, η Massey-Ferguson εξασφάλισε ότι πληρούσε δύο κρίσιμες προϋποθέσεις. Η πρώτη αφορούσε στην διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, όπως ορίζεται από προληπτικά μέτρα εγκεκριμένα από εσωτερικές ομάδες επιχειρήσεων, εκπροσώπους συνδικάτων και ιατρικούς συμβούλους. Σε αυτά περιλαμβάνονται η θερμομέτρηση των εργαζομένων, η ασφαλής αποστασίωση, η διαθεσιμότητα μασκών και προστατευτικού εξοπλισμού, ο καθαρισμός και η απολύμανση των χώρων εργασίας και των γραφείων καθώς και πολλά άλλα.

Το δεύτερο μέτρο περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι όλοι οι προμηθευτές μπορούν να προμηθεύουν με τα απαραίτητα ανταλλακτικά και εξαρτήματα για να επιτρέψουν την απρόσκοπτη παραγωγή χωρίς νέες «διαταραχές». Ο Lhotte επισήμανε, τέλος, πως το «ομαδικό πνεύμα και ο διαφανής κοινωνικός διάλογος» της Massey-Ferguson με τα συνδικάτα των εργαζομένων ήταν το κλειδί για την ασφαλή και σταδιακή επανεκκίνηση των επιχειρήσεων στο Μποβέ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία