BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με πιστοποίηση AEF η Deutz-Fahr για την αυτοματοποιημένη επικοινωνία TIM

Όπως αναφέρει η Deutz-Fahr, πολλά από τα μοντέλα τρακτέρ έχουν ήδη προεγκατεστημένο το σύστημα TIM (Tractor Implement Management, μέσα από το οποίο απελευθερώνεται η ασφαλής επικοινωνία και ο έλεγχος τρακτέρ-παρελκόμενου, χωρίς πολλές επεμβάσεις από τον χειριστή.

deutz-fahr-6120-ttv-agrotron-2

Βασίλης Σοφός

29
0

Στις κατασκευάστριες με πιστοποίηση AEF (Οργανισμός Ηλεκτρονικής Αγροτικής Βιομηχανίας είναι ήδη εισηγμένη η Deutz-Fahr και με αυτόν τον τρόπο ολοένα και περισσότερα μοντέλα τρακτέρ της εταιρείας θα υιοθετούν το TIM ( σύστημα διαχείρισης παρελκόμενου) δίνει, με ασφάλεια, την ελευθερία διμερούς επικοινωνίας μεταξύ τρακτέρ-παρελκόμενου για την αυτοματοποίηση πολλών από τις καθημερινές εργασίες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πολλά τρακτέρ Deutz-Fahr έχουν ήδη εγκατεστημένο το συγκεκριμένο σύστημα, έχουν δοκιμαστεί επαρκώς και επιτυχώς στο πεδίο από πολλούς κατασκευαστές παρελκόμενων και απελευθερώνουν την διμερή αυτή επικοινωνία αλλά και την αμφίδρομη επέμβαση. Αυτό σημαίνει ότι το πιστοποιημένο παρελκόμενο διαχειρίζεται αυτόματα ορισμένες λειτουργίες του τρακτέρ και παραμέτρους λειτουργίας, όπως ταχύτητα και την διανομή (όταν πρόκειται για λιπασματοδιανομέα), την ανύψωση και την λειτουργία του PTO.

Το αποτέλεσμα όλης αυτή της αυτοματοποίησης είναι η βελτίωση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας εντός του πεδίου και η δυνατότητα που προσφέρεται στον χειριστή αφενός να επεμβαίνει λιγότερο στις εκάστοτε διαδικασίες και συνεπώς να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια και αφετέρου τρακτέρ και παρελκόμενο να διαχειρίζονται σαν μια ενιαία μονάδα. Αυτό καθιστά βέβαι την εργασία του χειριστή σημαντικά ευκολότερη, καθώς το σύστημα TIM εκτελεί αυτές τις λειτουργίες χωρίς μεγάλη συμμετοχή αυτού.

Ο οργανισμός AEF

O AEF ιδρύθηκε το 2008 από επτά κατασκευαστές γεωργικών μηχανημάτων παγκόσμιας εμβέλειας και στοχεύει στη δημιουργία μιας πλατφόρμας για τον ηλεκτρονικό έλεγχο των γεωργικών μηχανημάτων που υπερβαίνουν τα όρια του εκάστοτε κατασκευαστή ενώ επί του παρόντος έχει 11 βασικά μέλη και περίπου 200 γενικά μέλη.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία