BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Sananbio αυτοματοποιεί για πρώτη φορά την κάθετη φύτευση με το Uplift

Η κινεζική εταιρεία εγκαινιάζει το πρώτο της πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα κάθετης καλλιέργειας Uplift, το οποίο φέρνει εις πέρας τις εργασίες σποράς, μεταφύτευσης, συγκομιδής και μεταφοράς των φυτών, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

SANANBIO

Βασίλης Σοφός

39
0

Ένα από τα πρώτα συστήματα πλήρως αυτοματοποιημένων λειτουργιών στην «κάθετη γεωργία» βγαίνει στην αγορά από την Sananbio, μίας από τις πιο ισχυρές κινεζικές εταιρείες στον συγκεκριμένο χώρο.

Το πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ονομάζεται Uplift και, όπως είναι αναμενόμενο, χρησιμοποιεί την ρομποτική και συστήματα μεταφοράς για να αυτοματοποιήσει πλήρως τη σπορά, τη μεταφύτευση, τη συγκομιδή, τη μεταφορά των φυτών και τον καθαρισμό ολόκληρου του συστήματος.

Η Sananbio σχεδίασε και εγκατέστησε το πρώτο πιλοτικό Uplift τον Απρίλιο του 2018 στις εγκαταστάσεις της στο Xiamen της Κίνας. Μετά από 18 μήνες λειτουργίας και βελτιστοποίησης, το σύστημα είναι πλέον διαθέσιμο για την παγκόσμια εμπορική του πορεία.

«Ρίξτε τους σπόρους σας στην σπαρτική και μην κάνετε τίποτα άλλο από το να περιμένετε φρέσκα λαχανικά μέσα σε λίγες μέρες», δήλωσε ο Zhan Zhuo, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Sananbio. Σύμφωνα με τον Zhuo, το Uplift μπορεί να παράγει 6-8 τόνους φρέσκων πράσινων λαχανικών κάθε μέρα σε ένα αγρόκτημα 5.000 τ.μ.

Αυξημένη απόδοση και χαμηλότερο κόστος

«Με το ίδιο μέγεθος αγροκτήματος, η παραγωγικότητα του Uplift είναι 6 φορές μεγαλύτερη από αυτήν της εσωτερικής εκμετάλλευσης κάθετης φύτευσης 6 επιπέδων, λέει η Sananbio, ενώ παράλληλα αυξημένη είναι και η απόδοση, κάτι που σημαίνει μειωμένο κόστος, το οποίο με τη σειρά του καθιστά τα προϊόντα προσιτά σε περισσότερους ανθρώπους.

Η εταιρεία αναφέρει ότι αναβάθμισε επίσης το σύστημα κυκλοφορίας του νερού, έτσι ώστε το 60% αυτού να απορροφάται από τα φυτά και το υπόλοιπο 40% να ανακυκλώνεται. «Αυτό το γεγονός είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις περιοχές στις οποίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την έλλειψη νερού και τις σκληρές γεωργικές συνθήκες», δήλωσε ο κ. Zhuo.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το σύστημα Uplift χρησιμοποιεί το PlantKeeper, ένα σύστημα διαχείρισης εσωτερικής γεωργίας, για τον έλεγχο και την παρακολούθηση περιβαλλοντικών παραγόντων, ώστε οι φορείς εκμετάλλευσης των εκμεταλλεύσεων να μπορούν να ενημερώνονται με συνθήκες ανάπτυξης σε πραγματικό χρόνο για ολόκληρη την εκμετάλλευση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία