BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Την υβριδική χορτοξηραντική TOP 1403 C βάζει στην κορυφή η Pöttinger

Όπως και το μικρότερο μοντέλο TOP 1252 C, η ναυαρχίδα TOP 1403 C διαθέτει υβριδική τεχνολογία κίνησης κατά την οποία οι ρότορες τροφοδοτούνται υδραυλικά μπροστά, μηχανικά πίσω.

TOP_1252_C_Fendt-22

Βασίλης Σοφός

11
0

Η νέα χορτοξηραντική TOP 1403 C με μέγιστο πλάτος εργασίας 14 μέτρα και 4 ρότορες εισάγεται στην κορυφή των επαγγελματικής κατηγορίας μοντέλων της Pöttinger. Η εταιρεία υπόσχεται τέλεια παρακολούθηση του εδάφους και ομαλή λειτουργία των ροτόρων με αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας ενσίρωμα.

Υβριδικός τρόπος μετάδοσης

Όπως και ο μικρός αδελφός TOP 1252 C έτσι και το κορυφαίο στην γκάμα μοντέλο TOP 1403 C διαθέτει υβριδική τεχνολογία κίνησης των ροτόρων, αφού οι τελευταίοι τροφοδοτούνται υδραυλικά μπροστά, μηχανικά πίσω.

Η μείωση του βάρους στις μονάδες του ρότορα ακολουθεί την ίδια αρχή: είναι υδραυλική για τους δύο μπροστινούς ρότορες, μηχανική για το πίσω ζεύγος ενώ ο βαθμός μείωσης του βάρους προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με το πλάτος εργασίας.

Όπως τονίζει η Pöttinger, αυτό σημαίνει πως όχι μόνο προστατεύεται η θημωνιά, αλλά ασκείται λιγότερη πίεση στη μονάδα του ρότορα. Παράλληλα, η φθορά είναι μικρότερη και τα διαστήματα συντήρησης μεγαλύτερα.

Νέο σύστημα ελέγχου επικάλυψης

Εντελώς νέο είναι, ωστόσο, το σύστημα της επικάλυψης στο νέο μοντέλο. Όταν ο χειριστής στρίβει, ο μπροστινός εσωτερικός ρότορας ωθείται αυτόματα προς τα μέσα σύμφωνα με τη γωνία της κεφαλής και το επιλεγμένο πλάτος της θημωνιάς. Όταν πάλι το μηχάνημα ισιώσει ξανά και κινείται ευθεία, ο μπροστινός ρότορας ωθείται αυτόματα προς τα έξω. Αυτό, σύμφωνα με την Pöttinger, εξασφαλίζει ότι το μέγιστο πλάτος εργασίας αξιοποιείται πλήρως.

Σημειωτέον ότι η επικάλυψη εμφανίζεται στο τερματικό του χειριστή κατά την ρύθμιση του πλάτους εργασίας και δεν απαιτείται αισθητήρας γωνίας τιμονιού στο τρακτέρ. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια,το πλαίσιο των 5 τροχών στο εσωτερικό του τόξου είναι στάνταρ και εγγυάται την ιδανική ακολουθία του εδάφους ενώ με τους τροχούς Multitast της Pöttinger τα δόντια του μεγάλου TOP 1403 C καθοδηγούνται με ακρίβεια ενώ διαθέτουν επίσης και προστατευτικά.Επιπλέον, η εταιρεία λέει ότι οι παράλληλοι άξονες είναι ρυθμιζόμενοι και η κλίση του ρότορα μπορεί να ρυθμιστεί με ακρίβεια για τις εκάστοτε συνθήκες λειτουργίας.

Για το τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως το υδραυλικά ρυθμιζόμενο πλάτος εργασίας μεταξύ 9 και 14 μέτρων παρέχει την ευελιξία που χρειάζεται ο χειριστής για να σαρώνει μικρότερες περιοχές με εξίσου μεγάλη ακρίβεια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία