BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η λύση για αυτοματοποίηση του πλήρους κύκλου άρδευσης στο χωράφι

Η νέα λύση που από κοινού ανέπτυξαν οι δύο εταιρείες επιτρέπει στους αγρότες να καθορίζουν σχέδια άρδευσης και να διασφαλίζουν ότι κάθε χωράφι λαμβάνει τη σωστή ποσότητα νερού.

100972983_1657644277726008_6926489458996936704_o

Βασίλης Σοφός

137
4

Η Viridix, εταιρεία-ειδικός στα συστήματα άρδευσης ακριβείας, και η Talgil, κατασκευαστής επαγγελματικών ελεγκτών άρδευσης, ανακοίνωσαν την συνεργασία τους που θα παρέχει στους αγρότες μια ολοκληρωμένη λύση άρδευσης ακριβείας.

Αυτή η λύση θα επιτρέψει στους αγρότες να αυτοματοποιήσουν τον πλήρη κύκλο άρδευσης, από τον καθορισμό των σχεδίων άρδευσης μέχρι την διασφάλιση ότι κάθε πεδίο λαμβάνει τη σωστή ποσότητα νερού.

Αισθητήρες παρακολούθησης της υγρασίας του εδάφους

Μέσω προηγμένων συσκευών πεδίου δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες να καθορίζουν και να εφαρμόζουν ένα αρδευτικό «πρωτόκολλο» που βρίσκεται μέσα στα πλαίσια του παραγωγικού τους στόχου.

Από την μία, οι αισθητήρες της Viridix παρακολουθούν συνεχώς την υγρασία του εδάφους σε διάφορα βάθη. Το σύστημα αναλύει αυτά τα δεδομένα για να υπολογίσει τον απαιτούμενο όγκο και χρονο άρδευσης και προσαρμόζει αυτόματα το σχέδιο άρδευσης.

Από την άλλη πλευρά, το σύστημα ελέγχου άρδευσης Talgil «εκτελεί» το σχέδιο παρέχοντας στα φυτά τη σωστή ποσότητα νερού. Οι ελεγκτές άρδευσης της Talgil πρέπει να διασφαλίζουν ότι ανεξάρτητα από το πόσα πεδία διαχειρίζεται ένας αγρότης, το καθένα λαμβάνει την ακριβή ποσότητα νερού που χρειάζεται την δεδομένη στιγμή.

«Τόσο η Viridix όσο και η Talgil αξιοποιούν προηγμένη τεχνολογία για να προσφέρουν υψηλό αποτέλεσμα με ελάχιστη ταλαιπωρία και ήταν απολύτως λογικό να γίνει αυτή η συνεργασία που προσφέρει μεγαλύτερη αξία από κάθε άλλο σύστημα ξεχωριστά. Μέσω αυτής της συνεργασίας είμαστε σε θέση να κλείσουμε τον βρόχο άρδευσης ακριβείας και να προσφέρουμε στους καλλιεργητές το προηγμένο επίπεδο αυτοματισμού που χρειάζονται για να επιτύχουν τους στόχους παραγωγής τους με αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο», δήλωσε ο Tal Maor, Διευθύνων Σύμβουλος της Viridix.

Σύμφωνα με τον Yosee Ochman, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Talgil, οι αγρότες δεν χρειάζεται πλέον να υπολογίζουν χειροκίνητα τα σχέδια άρδευσης για διαφορετικά πεδία ή να τα προσαρμόζουν, πάλι παρεμβαίνοντας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αφού το σύστημα της Viridix παρέχει ακριβείς συνταγές άρδευσης που εφαρμόζονται σε πεδία.

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

21-08-2020 23:32Liaskos stamatis

Καλέστε στο τηλ. 6944056436 Ενημέρωση για το σύστημα ποτίσματος . www.eucalyptus.gr

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

21-08-2020 17:31Γιωργος

Για να εφαρμοσεις τεχνικες διαχειρησης,αυτοματου ποτισματος,πρεπει να πρωτα να εχεις την πρωτη υλη,το νερο.ας βρουν πρωτα μηχανηματα,που βρισκουν που ειναι το νερο μεσα στη γη και ας αφησουν τα φρου φρου και αρωματα.

Απάντηση

21-08-2020 12:30Καπετανόπουλος Κων/νος

Θα μπορούσα να έχω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό που αναγράφεται στο site. Και εάν υπάρχει στην Ελλάδα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία