BACK TO
TOP
Τεχνολογία

H Fliegl στη μηχανική ζιζανιοκτονία με το πολυχρηστικό Dexter

Το σύστημα Dexter είναι η νέα προηγμένη τσάπα της Fliegl που όμως μπορεί να εφαρμόζει υγρό λίπασμα και παράλληλα να αντιμετωπίζει τα ζιζάνια.

d52d95652bbe7da8__1_

Βασίλης Σοφός

56
0

Έτοιμα για λανσάρισμα στις αρχές του νέου έτους είναι τα νέα μηχανήματα Dexter 6 και 8 της Fliegl για την εφαρμογή υγρού λιπάσματος στο εσωτερικό του εδάφους. Η νέα ιδέα της Fliegl περιλαμβάνει τον διανομέα της Fliegl ενώ, όσον αφορά στο εργαλείο της τσάπας, η εταιρεία βασίζεται στη λειτουργία ενός οριζόντιου περιστροφικού συστήματος (σύστημα Busa).

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα περιστρεφόμενα στοιχεία λειτουργούν αξιόπιστα ακόμη και όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός ζιζανίων και, σύμφωνα με την ίδια , επιτρέπουν την πολύ στενή κοπή μέχρι τη σοδειά χωρίς να την καταστρέψουν.

Οι τσάπες «σαρώνουν» τα ανεπιθύμητα φυτά μεταξύ των σειρών και καλύπτουν τα ζιζάνια που έχουν αναπτυχθεί στη σειρά με λεπτό χώμα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η περιστροφή τσάπας αποτρέπει τα μπλοκαρίσματα ενώ η γωνία κλίσης των ροτόρων μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να προσαρμόζεται έτσι το βάθος εργασίας.



Το υγρό λίπασμα εναποτίθεται μπροστά από τα μηχανικά μέρη της τσάπας, με τα τελευταία να εξασφαλίζουν την πλήρη ενσωμάτωση. Σύμφωνα με την Fliegl μάλιστα, η παραπάνω ιδέα έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή της καύσης του φυτού από πιθανά υπολείμματα κοπριάς.

Αξίζει να αναφερθεί όμως και το πρόσθετο σύστημα αναγνώρισης του φυτού μέσω συστήματος κάμερας, το οποίο ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό του μηχανήματος για να βοηθήσει στην καλύτερη και καταλληλότερη εφαρμογή της κοπριάς στην καλλιέργεια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία