BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Βραβείο καινοτομίας από την EIMA στον αναλυτή πεδίου της ελληνικής Augmenta

Η Augmenta Agriculture, η ελληνική νεοφυής επιχείρηση, κερδίζει στην έκθεση EIMA το «Βραβείο Τεχνικής Καινοτομίας» και το «Μπλε Βραβείο» για το 2021 ως επιβράβευση για την αναγνώριση της τεχνολογίας πίσω από τον «Plug and Play» αναλυτή πεδίου AFA για την ακρίβεια στη λίπανση και τον ψεκασμό.

89067356_2762677897300337_3494223991449583616_o

Βασίλης Σοφός

56
0

Με δύο βραβεία για το πλήρως αυτόνομο σύστημα μεταβλητού ρυθμού εφαρμογής λιπάσματος AFA τιμάται η ελληνική νεοφυής επιχείρηση Augmenta από την επερχόμενη ψηφιακή έκθεση EIMA του 2020 και την επόμενη το 2021. Το AFA είναι το πρώτο πλήρως αυτόνομο σύστημα που σε πραγματικό χρόνο ρυθμίζει τον ρυθμό εφαρμογής λιπασμάτων.

Πρόκειται για μια συσκευή «Plug and Play» που μπορεί να τοποθετηθεί εκ νέου σε ένα κανονικό τρακτέρ εξοπλισμένο με ένα κατάλληλο ψεκαστικό ή ψεκαστήρα μεταβλητού ρυθμού. Λειτουργεί σαρώνοντας το χωράφι μπροστά καθώς ο χειριστής οδηγεί ενώ, λαμβάνοντας υπόψη τις παραλλαγές της υγείας των καλλιεργειών, οι αλγόριθμοι καθορίζουν τη βέλτιστη ποσότητα λιπάσματος που απαιτείται για το μέγιστο δυναμικό ανάπτυξης.



Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται αμέσως μετά για τον έλεγχο της διανομής ή του ψεκαστικού, μηχανήματα τα οποία στη συνέχεια εφαρμόζουν διάφορες ποσότητες λιπάσματος ανάλογα με τις ανάγκες. Όλα είναι αυτόματα, εκτελούνται εν κινήσει και γίνονται με ένα μόνο πέρασμα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το AFA βελτιώνει ουσιαστικά την αποδοτικότητα της καλλιέργειας επειδή μειώνει την ανάγκη εισροών αλλά και το χαμένο υλικό, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την παραγωγικότητα και τα κέρδη. Σύμφωνα με την επιτροπή της EIMA το πρώτο βραβείο «Τεχνικής καινοτομία» χορηγείται μόνο σε τεχνολογικά επιτεύγματα που παρουσιάζουν απόλυτη καινοτομία. Από την άλλη, το «Blue Award» απονέμεται μόνο σε εκείνους που παρουσιάζουν καινοτόμα προϊόντα μειωμένου περιβαλλοντικού αποτυπώματος.



Υπάρχει όμως και ένα τρίτο βραβείο, το «βραβείο-αναφορά» που δίνεται σε προϊόντα που παρουσιάζουν πρωτότυπες βελτιώσεις σε σύγκριση με προϊόντα που έχουν ήδη κατασκευαστεί ή κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.



«Ο απώτερος στόχος μας για την Augmenta Agriculture είναι να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της τεχνολογίας για να κάνουμε όλες τις εφαρμογές αυτόνομες και όσο το δυνατόν πιο εύκολες για τον αγρότη. Το να αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας είναι ένα σημαντικό μέρος αυτής της διαδικασίας, καθώς αποτελεί κίνητρο για την επίτευξη ακόμη μεγαλύτερων πραγμάτων», δήλωσε ο κ. Ευαγγελόπουλος, ένας από τους του ιδρυτές της εταιρείας Augmenta.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία