BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στο πεδίο με την πρωτότυπη μηχανική σπαρτική Versa η Horsch

Η Horsch ετοιμάζεται να φέρει στην αγορά την τριών μέτρων σπαρτική Versa 3 KR, η οποία, σε πρωτότυπο στάδιο ακόμη, δοκιμάζεται αυτή την περίοδο στα πεδία και αναμένεται το φθινόπωρο του 2021.

csm_Versa_3_KR_1_cb3e03f612

Βασίλης Σοφός

85
0

Μενονωμένη και χωρίς την ανάγκη εργαλείων αλλαγή τροχιάς σποράς με απόσταση 15 έως 30 ή και 45 εκατοστών αλλά και καινοτόμα χαρακτηριστικά υιοθετημένα από την Express 3 KR φέρνει η νέα μηχανική σπαρτική Versa 3 KR, πρωτότυπα κομμάτια της οποίας δοκιμάζονται τώρα στο πεδίο πριν το επίσημο εμπορικό λανσάρισμα των μοντέλων.

Η Versa διαθέτει ηλετρικό σύστημα μέτρησης ενώ κάθε μονάδα μέτρησης συνδέεται μεμονωμένα στον άξονα με τροχούς. Αυτό σημαίνει ότι η τροχιά μπορεί να αλλάξει ξεχωριστά και χωρίς εργαλεία ενώ μπορούν να δημιουργηθούν διαφορετικές αποστάσεις γραμμών από 15 έως 30 εκατοστά ή και 45 εκατοστά. Ανάλογα με τον σπόρο, η ίδια η δοσολογία μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί με μια βαλβίδα ενώ οι τροχοί δοσολογίας μπορούν επίσης να αφαιρεθούν ξεχωριστά και χωρίς εργαλεία, για έλεγχο.



Η Versa βασίζεται στην περιστρεφόμενη σβάρνα Kredo πλάτους 3 μέτρων, η οποία είναι γνωστή από την πνευματική Express 3 KR. Έχει 10 ρότορες σε πλάτος εργασίας 3 μέτρων και, όπως τονίζει η εταιρεία, έχει σχεδιαστεί για μέγιστη σταθερότητα ακόμη και σε πετρώδη εδάφη. Μπορεί να εφοδιαστεί με δόντια ταχείας αλλαγής, με τα τελευταία να έχουν επίστρωση από σκληρό μέταλλο για μέγιστη διάρκεια ζωής. Σύμφωνα με την Hotsch μάλιστα, ο τραπεζοειδής δακτύλιος συσκευασίας δημιουργεί μια τέλεια αυλακιά ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

Το χαλύβδινο δοχείο χωρητικότητας 900 λίτρων είναι καινούργιο στη σπαρτική Versa και μπορεί να διευρυνθεί με προαιρετικό εξάρτημα. Επίσης, νέο είναι και το πακέτο DuoDisc, το οποίο βασίζεται στο σύστημα TurboDisc και, συνδεόμενο στη Versa με σούστα, προσφέρει καλή απόδοση κοπής με το σωστό βάρος ειδικά για αυτόν τον τύπο μηχανήματος.



Ολόκληρη η λειτουργία και η ρύθμιση του μηχανήματος γίνεται από τα αριστερά με το βάθος σποράς και την πίεση του μαχαιριού (προαιρετικά υδραυλική) ναρυθμίζονται με ένα ενιαίο κλειδί. Η διαδικασία βαθμονόμησης είναι πολύ εύκολη χάρη στην ηλεκτρική μονάδα και μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας την δωρεάν εφαρμογή Horsch MobileControl.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία