BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Κόντρα στα ζιζάνια με υδραυλικό τρόπο πάει η Klünder

Για τον έλεγχο των ζιζανίων στα ζαχαρότευτλα και στα λαχανικά, η γερμανική Klünder εισάγει μια νέα τεχνική που αποτελείται από μία ή δύο σειρές υδραυλικά κινούμενων τροχών με αντίστροφη περιστροφή.

134946181_2029863377150548_7289406606329717393_n_0

Βασίλης Σοφός

83
0

Για να τραβήξει τα ζιζάνια και να τα αντιμετωπίσει με ισχυρό αλλά όχι πολύπλοκο τρόπο, η γερμανική κατασκευάστρια Klünder λανσάρει ένα νέο μηχάνημα.



Η τεχνική που εφαρμόζεται από αυτό είναι η εξής: μία ή δύο σειρές υδραυλικά κινούμενων και με αντίστροφη περιστροφή τροχών κινούνται στην καλλιέργεια αντιμετωπίζοντας τον εχθρό αυτής.

Κατάλληλο τόσο για συμβατικά όσο και για οργανικά συστήματα, το νέο μηχάνημα της Klünder είναι επί του παρόντος διαθέσιμο σε τρία μοντέλα: ένα άκαμπτο 3 μέτρων (άκαμπτο) και δύο υδραυλικά αναδιπλούμενα των 6 και 9 μέτρων.

Ανάλογα με μια σειρά μεταβλητών, όπως ο τύπος του εδάφους και η περιεκτικότητα σε υγρασία, το βάθος της ρίζας και το ύψος των ζιζανίων, οι ταχύτητες εργασίας κυμαίνονται από 4 έως 6 χλμ./ώρα. Το χαρακτηριστικό στα νέα μηχανήματα είναι όμως και το το σύνολο των 7 εκτίνων επάνω από κάθε τροχό ώστε να μαζεύονται τα ψηλά ζιζάνια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία