BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με το βραβείο «Industrie 4.0» για τις βιομηχανικές λύσεις τιμάται ο όμιλος AGCO

To κέντρο παραγωγής καμπινών στο Asbach-Bäumenheim έλαβε το βραβείο «Smart Production 2020» για τα πρότζεκτ ψηφιοποίησης και τις ολοκληρωμένες διαδικασίες στη νέα γενιά της βιομηχανίας 4.0.

news-4-high_6

Βασίλης Σοφός

11
0

Από το 2013, η συμβουλευική εταιρεία διαχείρισης ROI-EFESO απονέμει το «Industry 4.0 Award» σε εταιρείες που υλοποιούν πρωτοποριακά έργα στους τομείς των έξυπνων βιομηχανικών λύσεων και της έξυπνης αλυσίδας εφοδιασμού.

Το κέντρο της AGCO/Fendt για την παραγωγή καμπινών στο Asbach-Bäumenheim έλαβε για το 2020 το βραβείο «Smart Factory» για τα έργα ψηφιοποίησης και τις ολοκληρωμένες διαδικασίες στη γενιά 4.0 της βιομηχανίας, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν εταιρείες πέρα από τις γερμανικές.



«Το βραβείο δείχνει ότι, εκτός από τις εξαιρετικές αναπτυξιακές εργασίες, η Fendt είναι πρωτοπόρος στην παραγωγή γεωργικών μηχανημάτων. Με τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής, έξυπνες διαδικασίες και εργαζόμενους με υψηλό κίνητρο, η Fendt επιτυγχάνει μια πολύ αποτελεσματική και ευέλικτη παραγωγή. Αυτή η ευελιξία αποτελεί βασική προϋπόθεση για μια επιτυχημένη εταιρεία σε εξαιρετικά ευμετάβλητες αγορές όπως η βιομηχανία γεωργικών μηχανημάτων», λέει ο Ekkehart Gläser, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στο τμήμα παραγωγής της AGCO/Fendt.



Στη συγκεκριμένη τοποθεσία της AGCO/Fendt, στο Asbach-Bäumenheim, κατασκευάζονται καμπίνες και καπό για τα μηχανήματα της Fendt καθώς και για όλα τα άλλα αγροτικά οχήματα του ομίλου AGCO. Η παραγωγή συνδυάζει έναν ευέλικτο τρόπο εργασίας με μια τεχνολογική υποδομή υψηλού επιπέδου. Γι 'αυτό ένας πλήρως ψηφιακός χώρος εργασίας έχει κατασκευαστεί για τους εργαζομένους και αυτός περιλαμβάνει, για παράδειγμα, τη διαδικασία ψηφιακού ελέγχου ποιότητας με tablet καθώς και την εγκατάσταση οθονών κατά μήκος της γραμμής συναρμολόγησης.

Τα προβλήματα σχετικά με την αναγνωσιμότητα ενός χειρόγραφου επιλύονται εύκολα όπως και η ανεξάρτητη από την τοποθεσία προβολή των καταχωρήσεων ελαττωμάτων καθίσταται δυνατή. Οι ψηφιακές λύσεις προωθούν την εκτέλεση των βημάτων εργασίας, βελτιώνουν την τεκμηρίωση και προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία σε περίπτωση αλλαγής προϊόντος.



«Ένας βασικός παράγοντας επιτυχίας της στρατηγικής ψηφιοποίησής μας έγκειται τη σύγχρονη κατανόηση της ηγεσίας που επιτρέπει τη δημιουργικότητα και τις καινοτόμες λύσεις. Επιπλέον, έχουμε αυξήσει τη διαφάνεια και την ταχύτητα υλοποίησης των έργων μας σε ένα νέο επίπεδο μέσω μιας ψηφιακής προσέγγισης διαχείρισης έργων. Το βραβείο είναι μια εξαιρετική αξιολόγηση για το πού βρισκόμαστε και μας δίνει επιπλέον κίνητρα για τα επόμενα βήματα ανάπτυξης», αναφέρει ο Thorsten Miethe, Διευθυντής του εργοστασίου στο Asbach-Bäumenheim.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία