BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μειωμένο κατά 20% περιβαλλοντικό αποτύπωμα και ηλεκτρικό Fendt μέχρι το 2026 από τον όμιλο AGCO

Ο κολοσσός AGCO, κάτω από τον οποίο βρίσκονται οι μάρκες Massey Ferguson, Valtra, Challenger και Fendt, θέτει νέους στόχους για τα επόμενα 5 χρόνια, ένας από τους οποίους είναι το κατά 20% μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τα εργοστάσιά του.

news-9-high

27
0

Τις δεσμεύσεις του για την υλοποίηση των πλάνων που έχει θέσει για τα επόμενα 5 χρόνια ανακοινώνει επίσημα ο όμιλος AGCO, στον οποίο ανήκουν οι εταιρείες Massey Ferguson, Valtra, Challenger και Fendt. Ανάμεσα στην έκθεση στόχων του ομίλου βρίσκεται και το πλάνο για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε όλες τις κατασκευαστικές δραστηριότητες, κατά 20% έως το τέλος του 2026. Η Έκθεση Αειφορίας, η οποία δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από την AGCO το 2014, συνδέεται με τις ανακοινώσεις του Οκτωβρίου του 2020 για έναν φιλόδοξο στόχο αειφορίας.

Σχολιάζοντας τα πλάνα, ο Eric Hansotia, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου AGCO, δήλωσε: «Το νέο όραμα και ο στόχος της AGCO ενισχύει τη δέσμευσή μας για ταχεία καινοτομία και εξέλιξη των γεωργικών λύσεων, ώστε να βοηθήσουμε τους αγρότες να παράγουν περισσότερα με λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. «Η γεωργική βιομηχανία έχει την ευκαιρία - και την ευθύνη - να σκέφτεται μεγάλους στόχους και να ενεργεί πετυχαίνοντας μεγαλύτερους. Η νέα στρατηγική μας για την αειφορία θα είναι το σημείο εκκίνησης για εστιασμένη δημιουργικότητα και καινοτομία τα επόμενα χρόνια», αναφέρει ο ίδιος.

Η Louisa Parker-Smith, διευθύντρια παγκόσμιας βιωσιμότητας της εταιρείας, πρόσθεσε: «Η AGCO έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο σχεδιασμό καινοτόμων προϊόντων, στη δημιουργία λειτουργικών λύσεων και στην παροχή αγρονομικής εμπειρογνωμοσύνης στους αγρότες. «Με τη νέα μας, εστιασμένη προσέγγιση, δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε αυτά τα δυνατά σημεία για να δημιουργήσουμε ακόμη μεγαλύτερη αξία για τους αγρότες, ενώ δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε και να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας».

Συνολικά, ο όμιλος εστιάζει τις προσπάθειές της για αειφορία σε τέσσερις βασικούς πυλώνες:

-Υγεία του εδάφους και δέσμευση άνθρακα εδάφους, με στόχο την ανάπτυξη νέων αισθητήρων και άλλων τεχνολογιών για τη βελτίωση της υγείας του εδάφους.

-Σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα σε εγκαταστάσεις και προϊόντα, όπως η επίτευξη 60% χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε εσωτερικές λειτουργίες έως το 2026 και η παράδοση ενός πλήρως ηλεκτρικού τρακτέρ Fendt έως το 2025

-Υγεία, ασφάλεια και ευεξία των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης για βελτίωση του καταγραφόμενου ποσοστού τραυματισμών από έτος σε έτος

-Μέριμνα για την υγιή διαβίωση των ζώων, που περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας συμβουλευτικής ομάδας εμπειρογνωμόνων για να καθοδηγήσει τις προσπάθειες της εταιρείας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία