BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Υψηλή διάκριση με δύο βραβεία SIMA για τη νέα αλωνιστική της New Holland

Στην απονομή των βραβείων καινοτομίας SIMA 2021 Innovation Awards, η New Holland ξεχώρισε, αρχικά με το προηγμένο σύστημα ανίχνευσης NutriSense NIR αλλά και με τους αισθητήρες πίεσης του συστήματος καθαρισμού.

Image-source-New-Holland-1280x720

Βασίλης Σοφός

78
0

Σημαντική και πολύ ξεχωριστή η φετινή αναγνώριση που λαμβάνει η κατασκευάστρια New Holland στα πλαίσια της απονομής των βραβείων της έκθεσης SIMA που διοργανώθηκε στις 22 Απριλίου. Η εταιρεία βραβεύτηκε τόσο για την καινοτομία που υοθετετεί το σύστημα ανίχνευσης NutriSense NIR των θεριζοαλωνιστικών της όσο και για τους αισθητήρες πίεσης του συστήματος καθαρισμού. Το πρώτο βραβείο που εξασφάλισε η New Holland ήταν το Ασημένιο Μετάλλιο για την τεχνολογία ανάλυσης θρεπτικών στοιχείων NutriSense NIR στην κατηγορία «From Harvest to Storage».

Η New Holland είπε ότι καθώς οι αγρότες προσπαθούν να λειτουργήσουν με βιώσιμο τρόπο, η συλλογή αγρονομικών δεδομένων αποκτά θεμελιώδη σημασία, για να τους δώσει τη δυνατότητα να λαμβάνουν συνεχείς αποφάσεις προς μεγιστοποίηση των πωλήσεών τους.

Η ενσωμάτωση του αισθητήρα Near Infrared (NIR) επιτρέπει την ανάλυση, καταγραφή και χαρτογράφηση της σύνθεσης των καλλιεργειών κατά τη συγκομιδή. Η λειτουργία βασίζεται στη μέτρηση της απορρόφησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον αισθητήρα NIR. Αυτό επιτρέπει στους αγρότες να επωφεληθούν στο έπακρο από την πώληση των προϊόντων τους, καθώς η τιμή συνδέεται με την ποιότητα της συγκομιδής (σύμφωνα με παραμέτρους όπως η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ή λίπη).

Χάλκινο βραβείο

Η New Holland κερδίζει και το Χάλκινο Μετάλλιο για τους αισθητήρες πίεσης του συστήματος καθαρισμού. Σύμφωνα με την εταιρεία, το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα ανάλυσης πίεσης καθαρισμού επιτρέπει μια ταχύτερη συγκομιδή επιδιώκοντας τη μέγιστη ποιότητα.



Το σύστημα μετρά την πίεση στο πέταλο καθαρισμού, πάνω και κάτω από το κόσκινο και ειδοποιεί τον χειριστή εάν είναι υπερφορτωμένο ή όχι. Αυτό βοηθά στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων για τυχόν προσαρμογές που απαιτούνται. Σύμφωνα με την New Holland, οι χειριστές θα έχουν ως αποτέλεσμα καλύτερο έλεγχο του μηχανήματος, το οποίο θα φέρει με τη σειρά του λιγότερες απώλειες κόκκων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία