BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Έναν απ΄τους πιο καινοτόμους τρόπους ζιζανιοκτονίας υπόσχεται το Top Cut Collect

Γεννημένο από τη συνεργασία της γερμανικής Zürn Harvesting με τον Γάλλο αγρότη και «εφευρέτη» Romain Bouillé, το Top Cut Collect εγκαινιάζει μια εντελώς νέα προσέγγιση στον έλεγχο του μηχανικού ζιζανίων στην βιολογική γεωργία.

Zurn-TOP-CUT-COLLECT_01

Βασίλης Σοφός

53
0

Ο «θεριστής ζιζανίων», ο οποίος κέρδισε το Ειδικό Βραβείο για την Αγροοικολογική Μετάβαση στην SIMA του 2021, επιτρέπει στον παραγωγό να κόψει έξυπνα τα ζιζάνια που υπάρχουν στην κύρια καλλιέργεια και, στη συνέχεια, να προχωρήσει στη συλλογή και την εναπόθεση στον κάδο.



«Αυτός ο τρόπος μειώνει σημαντικά την ποσότητα των σπόρων ζιζανίων στη σοδειά και βελτιώνει σημαντικά την καθαριότητα του εδάφους», δήλωσε ο Rolf Zürn, γενικός διευθυντής της εταιρείας, ο οποίος μιλά εκ του ασφαλοούς λόγω των πολλών χρόνων πρακτικών πειραματισμών που πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία.

Σύστημα κοπής με διπλή μπάρα κοπής, ιμάντες μεταφοράς και δοχείο συλλογής

Το Top Cut Collect, χάρη στη ράβδο κοπής με διπλή λεπίδα, κόβει τα στελέχη των ζιζανίων που μεγαλώνουν πάνω από το ύψος της συγκομιδής. Ένας ειδικός σπειροειδής κύλινδρος, που λειτουργεί απαλά χωρίς να θρυμματίζει τους σπόρους των ζιζανίων, μεταφέρει το τελευταίο από τη ράβδο κοπής σε έναν ιμάντα μεταφοράς, εμποδίζοντάς τους να πέσουν στο έδαφος.



Στη συνέχεια, ένας επιπλέον ιμάντας μεταφέρει το σύνολο του υλικού σε ένα δοχείο συλλογής. Όλη αυτή η κίνηση εκτελείται από υδραυλικούς κινητήρες, που τροφοδοτούνται από το υδραυλικό κύκλωμα του τρακτέρ, του οποίου η ταχύτητα περιστροφής μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί από τον οδηγό του τρακτέρ με βάση την ένταση συλλογής ή τη ταχύτητα εργασίας, ενώ οι τροχοί στάθμης, επίσης υδραυλικά ρυθμιζόμενοι από την καμπίνα τρακτέρ, εξασφαλίζουν τον έλεγχο ύψους.



Επί του παρόντος, το πλάτος εργασίας του Top Cut Collect είναι μεταξύ 9 και 12 μέτρων και χρησιμοποιείται κυρίως για τη μείωση της παρουσίας πιο ανθεκτικών ζιζανίων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία