BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πλήρης εξέλιξη για τα ελαφρύτερα και ταχύτερα χορτοκοπτικά Slicer Fendt

Όπως λέει η εταιρεία, τόσο η νέα γενιά μπροστινών χορτοκοπτικών όσο και τα πίσω μηχανήματα έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Χάρη στον ελαφρύ σχεδιασμό, το Fendt Slicer 310 F εξοικονομεί βάρος έως 60 κιλά σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.

news-4-high_8

Βασίλης Σοφός

284
0

Η αναβαθμισμένη σειρά χορτοκοπτικών Fendt Slicer περιλαμβάνει το μπροστινό χλοοκοπτικό Fendt Slicer 310 F, 310 F KC με ξηραντικό και το 310 F RC με ξηραντικό κυλίνδρων, με τον κωδικό 310 να μεταφράζεται σε πλάτος εργασίας 3,10 μέτρα. Έπειτα έχουμε τα πίσω χλοοκοπτικά Fendt Slicer 860 και 960 με πλάτος εργασίας 8,60 μέτρα και 9,60 μέτρα σε διαμορφώσεις χωρίς ξηραντικό.



Υπάρχουν δύο μπουλόνια για να τοποθετηθούν τα πίσω χλοοκοπτικά μέσα ή έξω για να επιτευχθεί η σωστή επικάλυψη με το μπροστινό χλοοκοπτικό ενώ το πίσω χλοοκοπτικό μπορεί να συνδυαστεί με διαφορετικά μπροστινά χλοοκοπτικά με πλάτος εργασίας μεταξύ 3 και 3,50 μέτρων.
 Στην περίπτωση του συνδυασμού πίσω χλοοκοπτικού, η νέα σχεδίαση μπορεί να εξοικονομήσει έως και 350 κιλά σε βάρος σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Όπως είναι φυσικό, το χαμηλό βάρος μειώνει τις απαιτήσεις ισχύος, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την πίεση στο έδαφος και εξοικονομεί καύσιμο.

Εργασία ακριβείας με το Fendt Slicer 310 F

Το μπροστινό χλοοκοπτικό Fendt Slicer 310 F με κοτσαδόρο και χαμηλό κέντρο βάρους έχει σχεδιαστεί για κοπή σε πλαγιές. Η ταλάντευση έχει εύρος +/- 7,5 ° για να προσαρμόζεται τέλεια στο έδαφος, με την υδραυλική ανακούφιση φορτίου να διατίθεται προαιρετικά για το Fendt Slicer 310 F KC (με ξηραντικό) και το Fendt Slicer 310 F RC (με κυλινδρικό ξηραντικό). Αυτό ρυθμίζει την πίεση επαφής για ολόκληρη τη μονάδα του χλοοκοπτικού και μειώνει τα υπολείμματα που μπορεί να εισέλθουν στον μηχανισμό σε μέρες υγρής συγκομιδής.

Ασφαλέστερο στο δρόμο

Το μπροστινό χλοοκοπτικό Fendt Slicer 310 F διαθέτει προαιρετικό υδραυλικό σύστημα αναδίπλωσης για το πλαϊνό προστατευτικό. Ο χειριστής, συνεπώς, μπορεί να διπλώσει το πλευρικό προστατευτικό προτού φτάσει στο δρόμο, χωρίς να χρειαστεί να φύγει από την καμπίνα. Για να αυξηθεί η ασφάλεια, η Fendt προσθέτει προαιρετικά καθρέπτες για το μπροστινό χλοοκοπτικό ενώ υπάρχει και προετοιμασία για την εγκατάσταση καμερών.



Ακόμη, μέσω ενός μοχλού κλειδώνει εύκολα το μπροστινό προστατευτικό σε διάφορες θέσεις. Διευκολύνεται έτσι η πρόσβαση σε γρήγορες αλλαγές μαχαιριών και εργασίες συντήρησης. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, για ασφαλή χρήση στο πεδίο το μπροστινό χλοοκοπτικό Fendt Slicer 310 F διαθέτει μια πλαστική ράβδο πρόσκρουσης για την αποφυγή ζημιών σε περίπτωση μικρών συγκρούσεων. Να πούμε ότι τα πίσω χλοοκοπτικά Fendt Slicer 860 και 960 διαθέτουν και τη νέα γενιά του μηχανικού συστήματος ασφάλειας σύγκρουσης Fendt SafetySwing. Αυτό αποτρέπει τυχόν σοβαρές ζημιές που προκαλούνται από πέτρες.

Αξιόπιστα και οικονομικά

Τόσο το Fendt Slicer 310 F όσο και το πίσω χλοοκοπτικό Fendt Slicer 860 και 960 διαθέτουν ένα πακέτο λεπίδων εύκολης αντικατάστασης και κλειδί γρήγορης αλλαγής λεπίδας. Έτσι, ο χειριστής μπορεί να αντικαταστήσει τα μαχαίρια στο πεδίο για να εξοικονομήσει σημαντικό χρόνο. Για εξοικονόμηση, αλλά αυτή τη φορά σε καύσιμο, ο χρήστης μπορεί να εργαστεί με μειωμένες στροφές -850 σ.α.λ.- με τα ίδια αποτελέσματα αλλά μπορεί να αυξήσει τις στροφές όποτε θέλει, κάτι που είναι προς όφελος του περιβάλλοντος και του επαγγελματία αγρότη.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Fendt
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία