BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέα μετάδοση και εμπρόσθιος τεμαχιστής στις Quadrant Evolution του 2023

Για το 2023, η επιτυχημένη τετράγωνη χορτοδετική αναβαθμίζεται, αποκτώντας νέο σύστημα μετάδοσης αλλά και, προαιρετικά, μια μονάδα τεμαχισμού Müthing.

428410-dataRawRgb

Βασίλης Σοφός

320
0

Η Claas λέει ότι η «best seller» χορτοδετική της είναι η Quadrant Evolution και όχι άδικα, αφού κάθε φορά ενσωματώνει πρώτη τις καινοτομίες της εταιρείας στον κλάδο της χορτονομής. Για το 2023, η σειρά ανανεώνεται, θα φέρει νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης με νέο σφόνδυλο, ενώ τα μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με ένα νέο εργοστασιακό μπροστινό τεμαχιστή Müthing.



Τα χορτοδετικά Quadrant Evolution διατηρούν τα αποδεδειγμένα καλά χαρακτηριστικά τους και έρχονται εξοπλισμένα με τεχνολογία Fine Cut. Το Fine Cut, το οποίο εισήχθη το 2002, χρησιμοποιεί 51 μαχαίρια αντί για τα 25 που βρίσκονται συνήθως στα χορτοδετικά Roto Cut, για μεγαλύτερη πυκνότητα μπάλας και ευκολότερο διαχωρισμό για τον πελάτη, με την Claas να λέει ότι το μικρότερο μήκος κοπής παρέχει επίσης καλύτερη απορροφητικότητα.

Ωστόσο, εντελώς νέα για το 2023 στα Quadrant 5200 και 5300 είναι η προαιρετική υδραυλική κίνηση για το πικ απ και το Power Feeding System (PFS). Αναλυτικότερα,το πικ πέντε σειρών έχει σταθερή ταχύτητα 135 σ.α.λ., αλλά ο κύλινδρος τροφοδοσίας PFS έχει εύρος από 200 έως 250 σ.α.λ. και μπορεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες λειτουργίας. Η αυξημένη μέγιστη μεταβιβάσιμη ροπή του υδραυλικού συστήματος κίνησης των 1.000 Nm είναι διαθέσιμη για την οπίσθια πορεία του πικ απ και του PFS σε μειωμένες στροφές.



Οι πλήρως αυτόματοι υδραυλικοί πτυσσόμενοι τροχοί οδηγών του πικ απ αιωρούνται προς τα έξω όταν το πικ απ κατεβαίνει και είναι μέσα όταν το πικ απ είναι ανυψωμένο, για να εξαλείψει την ανάγκη των οδηγών να διπλώνουν και να κλειδώνουν χειροκίνητα τους τροχούς πριν από τη μεταφορά στο δρόμο.



Τα 5200 και 5300 διαθέτουν επίσης σφόνδυλους με αυξημένη μάζα για να προστατεύουν το σύστημα μετάδοσης κίνησης κατά τις υψηλές αιχμές φορτίου. Η αδράνεια του σφονδύλου είναι τώρα 46% μεγαλύτερη στο 5200 και 44% υψηλότερη στο 5300. Παράλληλα, διατίθεται και συμπλέκτης ολίσθησης ως εναλλακτική λύση στην τυπική προστασία με μπουλόνια διάτμησης.

Με μπροστινό τεμαχιστή

Ο υποψήφιος αγοραστής των Quadrant 5200 ή 5300 έχει την επιλογή να προσθέσει έναν εργοστασιακό μπροστινό τεμαχιστή Müthing, ο οποίος προσφέρει ρυθμιζόμενες επιλογές ποιότητας κοπής και εξαλείφει το υπερβολικό μήκος στελέχους στα δεμάτια.



Ο τεμαχιστής χρησιμοποιεί έναν ρότορα με 88 ταλαντευόμενα μαχαίρια μαζί με δύο ρυθμιζόμενες αντίθετες λεπίδες με 45 μαχαίρια έκαστη. Η ροή του υλικού τροφοδοτείται στον ρότορα από την κυλινδρική πρέσα υλικού του πικ απ και μπορεί να κεντραριστεί χρησιμοποιώντας ρυθμιζόμενες πλάκες καθοδήγησης, οι οποίες διατίθενται σε δύο μεγέθη.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Claas
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία