BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η νέα σειρά αγροτικών ATV του 2024 από τη Yamaha

Η Yamaha ανακοίνωσε μια σειρά από τροποποιήσεις και προσθήκες στα μοντέλα ATV και «Side-by-Side» οχημάτων για το 2024 με νέα χρώματα, χαρακτηριστικά, αξεσουάρ και τεχνολογία, ώστε να προσφέρει στο γεωργικό τομέα μεγαλύτερες επιλογές και ευελιξία.

2308-yamaha-2024-yfm450fwb-24-a

Βασίλης Σοφός

3205
0

Τα Yamaha ATV Kodiak 450 και 700, αναβαθμισμένα για το 2024, προσφέρουν και τα δύο την επιλογή ηλεκτρικού συστήματος διεύθυνσης (EPS) και Diff-Lock για μεγαλύτερη σταθερότητα σε ανώμαλο έδαφος. Τα μοντέλα προδιαγραφών Special Edition (SE) θα προσφέρονται εναλλακτικά σε νέα χρώματα και όλα τα μοντέλα θα παρέχονται με δεκαετή εγγύηση και συσκευές εντοπισμού Datatool δωρεάν (τα έξοδα τοποθέτησης και μια μηνιαία συνδρομή είναι πληρωτέα). Ένα σύστημα Warn είναι επίσης στάνταρντ σε όλα τα νέα ATV.

Και τα δύο μοντέλα Kodiak και Grizzly έχουν ικανότητα ρυμούλκησης 600 κιλών. Το Kodiak των 421 κ.εκ. έχει ικανότητα φόρτωσης με πίσω ράφι 120 κιλά, ενώ τα μοντέλα Kodiak και Grizzly των 686 κ.εκ. μπορούν να μεταφέρουν 140 κιλά. Όλα τα ATV της γκάμας μπορούν επίσης να εφοδιαστούν με ερπύστριες για χιόνι και για να βοηθούν την κίνηση στις πιο δύσκολες επιφάνειες, ενώ έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα της μείωσης της συμπίεσης σε υγρό ή βρεγμένο έδαφος. Η σειρά διαθέτει το σύστημα κίνησης On-Command 2WD/4WD της Yamaha με προαιρετικό σύστημα Diff-Lock που θα βοηθήσει τους αναβάτες σε ανώμαλα και λοφώδη εδάφη, ειδικά σε υγρές συνθήκες.



Το εναλλασσόμενο σύστημα κίνησης λειτουργεί με τη χρήση ενός διακόπτη στο τιμόνι, ώστε οι χειριστές να μπορούν να μετακινούνται μεταξύ 2WD και 4WD καθώς οι συνθήκες του εδάφους αλλάζουν. Αυτό, σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Ultramatic CVT της Yamaha και την ανεξάρτητη ρυθμιζόμενη ανάρτηση μεγάλου εύρους διαδρομής καθιστά τόσο τα μοντέλα Kodiak όσο και τα Grizzly καλύτερα ελεγχόμενα και πιο άνετα σε δύσκολα εδάφη. Το τριθέσιο όχημα 2024 Viking EPS Side-by-Side διαθέτει κιβώτιο με φορτίο και μπάρα τοποθέτησης εξαρτημάτων για να διευκολύνεται η χρήση διανομέων, ψεκαστικών και άλλων εργαλείων.

Το Viking των 686 κ.εκ. διαθέτει ανάρτηση διπλών ψαλιδιών και ανατρεπόμενο πάτωμα φόρτωσης, που μπορεί να μεταφέρει μέγιστο φορτίο 272 κιλών. Όπως και τα ATV, διατίθεται επίσης EPS και εναλλασσόμενα συστήματα 2WD, 4WD και Diff-Lock. Η Yamaha έχει, τέλος, επεκτείνει τη δέσμευσή της για την ασφάλεια των χειριστών, προσφέροντας δωρεάν εκπαίδευση για την επάρκεια των αναβατών ATV από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ασφάλειας Οχημάτων Παντός Εδάφους (EASI) σε όποιον αγοράσει ένα νέο ATV της Yamaha. Αυτή η εκπαίδευση παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες και πρακτική εμπειρία στους χειριστές, επιτρέποντας την ασφαλή χρήση όλων των χαρακτηριστικών και των επιδόσεων του ATV σε όλες τις συνθήκες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία