BACK TO
TOP
Τεχνολογία

H John Deere σε συνεργασία με την SpaceX Starlink για δικτύωση των τρακτέρ της

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Businessinsider, η John Deere και η Starlink της SpaceX συνεργάζονται για να εξοπλίσουν τα τρακτέρ με δορυφορικό internet, σε μια συμφωνία που ο Elon Musk αποκαλεί «σπουδαία για τους αγρότες».

John-Deere_Agritechnica_Hannover_Totale-3

1262
0

Στα πλαίσια της έκθεσης τεχνολογίας CES 2024, ο Elon Musk και η SpaceX έβαλαν στόχο να καλύψουν τον κόσμο με γρήγορο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας χιλιάδες δορυφόρους Starlink. Τώρα, η John Deere θέλει να εντάξει τους πελάτες της στο δίκτυο, φέρνοντάς τους ακόμα πιο κοντά στην προηγμένη τεχνολογία, αρωγό των αγροτικών εργασιών.



Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία για τη σύνδεση των τρακτέρ και άλλου γεωργικού εξοπλισμού στο διαδίκτυο, ανέφερε και η Wall Street Journal. Σημειωτέον ότι οι εταιρείες σχεδιάζουν να αρχίσουν να προσθέτουν το Starlink σε νέα και υπάρχοντα μηχανήματα John Deere στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία αργότερα φέτος. «Αυτό θα είναι σπουδαίο για τους αγρότες», έγραψε ο Μασκ στο X, το πρώην Twitter δηλαδή.

Περίπου το 30% των καλλιεργούμενων στρεμμάτων στις ΗΠΑ και περίπου το 70% στη Βραζιλία δεν έχουν επαρκή σύνδεση στο διαδίκτυο, σύμφωνα με έκθεση της Wall Street Journal. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις ψηφιακές τεχνολογίες γεωργίας που έχει αναπτύξει η John Deere, οι οποίες επιτρέπουν στους αγρότες να παρακολουθούν και να ελέγχουν από απόσταση τον εξοπλισμό τους και να συλλέγουν ακριβή δεδομένα για τις καλλιέργειες και το έδαφός τους.



«Με το Starlink, δεν είχαμε ποτέ κανένα πρόβλημα στις περιοχές στις οποίες πήγαμε», δήλωσε στη Wall Street Journal ο JC Schemper, ιδιοκτήτης επιχείρησης στη Νεμπράσκα, ο οποίος δοκίμασε την υπηρεσία σε δύο από τις θεριζοαλωνιστικές του μηχανές. «Με το δορυφόρο, είστε πάντα συνδεδεμένοι είτε βρίσκεστε στη βάση ενός λόφου είτε στην κορυφή ενός λόφου είτε 50 μίλια μακριά», δήλωσε.



Οι αγρότες θα πρέπει να εγκαταστήσουν τις κεραίες Starlink, οι οποίες θα είναι σχεδιασμένες για δύσβατα εδάφη, στις οροφές των καμπινών των οχημάτων, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα. Οι πρώτοι μεγάλοι πελάτες όπως η John Deere θα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Starlink.

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει σχεδόν 5.300 δορυφόρους σε τροχιά, με τον Έλον Μασκ να έχει πει ότι τελικά θέλει 42.000, παρόλο που αστρονόμοι και λάτρεις του νυχτερινού ουρανού υποστηρίζουν ότι οι δορυφόροι είναι πολύ φωτεινοί.

businessinsider

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία