BACK TO
TOP
Θεσμικά

Η Αβερώφειος στη Λάρισα «υποψήφια» για το Υπερταμείο;

Φτωχότερη -δίχως αµφιβολία- θα είναι τα επόµενα χρόνια η πρωτογενής παραγωγή της χώρας µας αλλά και η έρευνα, αν τελικά δεν καµφθούν οι απαιτήσεις του Υπερταµείου για τη διαχείριση µιας σειράς κρατικών ακινήτων.

Averwfeios-6

Χρήστος Διαμαντόπουλος

67
0

Μετά το ρεπορτάζ της Agrenda (φύλλο 672) σχετικά µε τα ακίνητα αγροτικού ενδιαφέροντος που κινδυνεύουν να περάσουν στους δανειστές, ήρθαν οι πρώτες αντιδράσεις από τη Λάρισα, όπου σύµφωνα µε όσα έκανε γνωστά ο ∆ήµαρχος της πόλης Απόστολος Καλογιάννης έχουν τεθεί σε κίνδυνο συνολικά 121 ακίνητα, εκ των οποίων µάλιστα τα 47 από αυτά έχουν κοινωφελή και κοινόχρηστο χαρακτήρα.

Αν και ακόµα οι διασταυρώσεις των κωδικών που αναφέρονται στην επίµαχη απόφαση Τσακαλώτου (ΦΕΚ B’ 2317/19.6.2018) δεν έχουν ολοκληρωθεί, φόβοι εκφράζονται για εκτάσεις του ΤΕΙ, της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής, του ΕΘΙΑΓΕ, στρατιωτικές εκτάσεις κ.α. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τις πρώτες διασταυρώσεις που έχουν γίνει προκύπτει το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, µαζί µε τους περιβάλλοντες χώρους, παραχωρείται στο υπερταµείο. «…Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι οι αρχαιολογικοί χώροι εξαιρούνται, φαίνεται από τις πρώτες διασταυρώσεις που κάνουµε να αποδεικνύεται δυστυχώς ότι το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας µε τους περιβάλλοντες χώρους, αρχαιολογικός χώρος από τους πιο σηµαντικούς στην Ελλάδα, παραχωρείται στο Υπερταµείο», δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέµα ο  χαρακτηριστικά ο βουλευτής Λάρισας Κ. Μπαργιώτας του ΚΙΝΑΛ (πρώην Ποτάµι). Ο ίδιος κάλεσε µάλιστα το ∆ήµο Λαρισαίων και τις τοπικές αρχές να διερευνήσουν µε διασταυρώσεις όπου είναι δυνατό εάν στα δηµόσια ακίνητα της Λάρισας, που περιλαµβάνονται στον κατάλογο των εκχωρηθέντων ακινήτων συµπεριλαµβάνονται ακίνητα του ∆ηµοσίου, που αποτελούν ζωτικούς χώρους για τη λειτουργία της πόλης.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου μαζί με το περιοδικό Profi

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές