BACK TO
TOP
Θεσμικά

Αντιδράσεις αμβυκούχων στις νέες ρυθμίσεις στο καθεστώς απόσταξης

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι αµπελοκαλλιεργητές – αµβυκούχοι του Τυρνάβου, µε σκοπό τη συνέχιση του καθεστώτος απόσταξης του τσίπουρου και φέτος, όπως τα προηγούµενα χρόνια.

6-amvikas

21
1

Την Τρίτη και την Τετάρτη 16 και 17 Οκτωβρίου οι παραγωγοί  τσίπουρου κατέκλυσαν την αίθουσα του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Τυρνάβου περιµένοντας την επιστροφή από την Αθήνα του δηµάρχου Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση να φέρει καλά µαντάτα για την απόσταξη, τουλάχιστον τη φετινή περίοδο. Ωστόσο ο κ. Σαρχώσης δεν έφερε την πολυπόθητη θετική ανακοίνωση, ώστε οι άµβυκες να αρχίσουν να βράζουν. Παρόλα αυτά δήλωσε αισιόδοξος ότι τις επόµενες ηµέρες θα δοθεί θετική λύση.

Εν τω µεταξύ, καταστροφικό για τους παραγωγούς του χύµα τσίπουρου χαρακτηρίζει τον φραγµό των 12 ωρών στο βράσιµο ο βουλευτής µε το ΚΙΝΑΛ Λάρισας, Κώστας Μπαργιώτας καταθέντοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Στην ερώτηση περιγράφει την από 1/10/2018 εγκύκλιο (αριθµός πρωτοκόλλου 3710/132093) του υπουργείου που καθορίζει τη διαδικασία απόσταξης και επιβάλει αλλαγές σε σχέση µε το παρελθόν επισηµαίνοντας πως αν εφαρµοστεί η συγκεκριµένη οδηγία, οι ποσότητες χύµα τσίπουρου θα περιοριστούν σηµαντικά στην αγορά και η τοπική οικονοµία θα πληγεί ανεπανόρθωτα, δεδοµένου ότι το βράσιµο στο τσίπουρο κρατά στο επάγγελµα του αµπελουργού µικροκαλλιεργητές και στηρίζει πάνω από 25.000 οικογένειες.

Ενώ η ενίσχυση της ελληνικής αµπελουργίας, της οινοποιίας και της αποσταγµατοποιίας θα έπρεπε να αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα, κάθε χρόνο επιλέγει τον αιφνιδιασµό των αµβυκούχων (υπενθυµίζεται η περσινή πρόταση να αντικατασταθεί ο φόρος στο εµφιαλωµένο κρασί µε ένα νέο, υψηλότερο φόρο στο εµφιαλωµένο τσίπουρο).

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στη εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί στα περίπτερα από το Σάββατο 20 Οκτωβρίου

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

20-10-2018 21:30Γιωργος γ.

Το φιλεσπλαχνο κρατος της αριστερης κυβερνησης θελει να πεταξει τοσες χιλιαδες οικογενειες στις δεξαμενες των λιγων ποτοποιων κανοντας μας ερμεο των μεγαλων.ξεφτυλιζει το προιον μας και τις παραδοσεις των ελληνων.πεταει στα σκουπιδια τους κοπους γενιων ολοκληρων για χαρη λιγων.αντι να μας προστατεψει και να βελτιωσει το καθεστος προς οφελος ολων και φυσικα των σωστων παραγωγων καθολικα μας κλεινει και αυτοματα αφηνει μονο τους παρανομους να δουλευουν..αυτους που τοσο καιρο χωρις συνηδηση ποτιζουν τον κοσμο τσιπουρο μην εχοντας ουτε ενα κλημα.και ολοι εμεις?τι κανουμε?οι δεξαμενες ειναι γεματες με τους κοπους μιας χρονιας,με τους κοπους μιας ζωης..

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές