BACK TO
TOP
Θεσμικά

Αλλαγές στην δακοκτονία από Απρίλιο και άμεση εξόφληση τσεκ

Ανακοινώσεις σχετικά με την επικείμενη πληρωμή (εξόφληση) της βασικής ενίσχυσης αλλά και τις αλλαγές στο πρόγραμμα δακοκτονίας έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, στους εκπροσώπους των αγροτών από την Κρήτη που μετέβησαν στην Αθήνα, και συναντήθηκαν μαζί του.

araxovitis_kritikoi

8
0

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ και της Ομάδας Αμπελουργών - Ελαιουργών Κρήτης Μύρωνας Χιλετζάκης, ο κ. Αραχωβίτης ανακοίνωσε ότι «τρέχουν» οι διαδικασίες για να αλλάξει ο ελαιοκομικός νόμος του 1953, με άλλον σύγχρονο, ο οποίος μπορεί να έχει έρθει προς ψήφιση στη Βουλή και κατά συνέπεια προς εφαρμογή του, ως τον ερχόμενο Απρίλη.

Παράλληλα, σημαντική εξέλιξη έχουμε ως προς την ενίσχυση του ελαιοπαραγωγικού κλάδου. Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι από το 2019 η ελιά θα ενταχθεί στα Προγράμματα Ήσσονος Σημασίας, με στόχο την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών.

Οι αγρότες, όπως επισημαίνει ο κ. Χιλετζάκης, είχαν τονίσει νωρίτερα, πως η κατάσταση στην Κρήτη, είναι οριακή, αφού ο δάκος, η σχινοκαρπία και η ανομβρία, έχουν οδηγήσει τους παραγωγούς σε πρωτοφανές αδιέξοδο.

Ο κ. Αραχωβίτης τέλος επιβεβαίωσε την πληρωμή του 10% που είχε μείνει ως υπόλοιπο για τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές του 2017, ενώ είπε ότι το υπόλοιπο 30% της Ενιαίας Ενίσχυσης θα δοθεί στις 19 Δεκέμβρη. Τέλος έκανε αναφορά και για τις ζημιές του 2018, λέγοντας ότι οι αποζημιώσεις προσδιορίζονται - εκτός απροόπτου - για το πρώτο δίμηνο του 2019.

Πηγή: ekriti.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές