BACK TO
TOP
Θεσμικά

Ενέργειες ΣΕΟ για μείωση ΦΠΑ στο κρασί και κατάργηση ογκομετρήσεων

Το πάγιο αίτημα του κλάδου για μείωση του ΦΠΑ στο κρασί σε 13% και την ανάγκη κατάργησης του μέτρου ογκομετρήσεων, έθεσε εκ νέου στο Υπουργείο Οικονομικών, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου. Στη διάρκεια συνάντησης στις 3 Μαΐου, τα μέλη του συνδέσμου ανέπτυξαν καίρια ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο του ελληνικού κρασιού προσβλέποντας σε θετικές εξελίξεις ως προς την αντιμετώπιση τους.

john-murzaku-269690-unsplash

29
0

Αρχικά, ετέθη διεξοδικά το αίτημα του κλάδου για μείωση του ΦΠΑ στο κρασί σε 13%, σε συνέχεια και των κυβερνητικών δηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο καιρό. Στην συνάντηση, ο Σύνδεσμος έθεσε άλλη μια φορά το κρίσιμο αυτό ζήτημα, τονίζοντας την αναγκαιότητα να υπάρξει ελάφρυνση για λόγους τόνωσης της αγοράς και μείωσης των φαινομένων φοροκλοπής.

Αφετέρου, αναπτύχθηκαν οι εναλλακτικές δυνατότητες ελέγχου προκειμένου να αποφευχθεί το δυσβάσταχτο μέτρο των ογκομετρήσεων. Σε απάντηση ως προς αυτό, περιγράφηκε λεπτομερώς το γαλλικό μοντέλο, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκαν και τα προβλήματα που δημιουργούνται στο χώρο από το εν λόγω μέτρο.

Ο ΣΕΟ για τα παραπάνω ζητήματα κατέθεσε λεπτομερή υπομνήματα, τα οποία θα τύχουν άμεσα περαιτέρω επεξεργασίας από το Υπουργείο, ελπίζοντας σε θετικές εξελίξεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές