BACK TO
TOP
Θεσμικά

Στο κενό η πρόσκληση για τελικές αποφάσεις στην Φέτα

Στην άρνηση των εκπροσώπων που συμμετέχουν στη προσπάθεια διαμόρφωσης της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα, «σκόνταψε» η πρόσκληση την οποία απηύθυνε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με σκοπό να συγκληθεί σήμερα σχετική σύσκεψη.

KAR_3429_Diepaggelmatiki_Fetas_Dek_18

Γιάννης Πανάγος

13
2

Λίγο το προεκλογικό κλίμα που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για οριστικές αποφάσεις, λίγο το καλοκαίρι και η δυσκολία πολλών εκ των συντελεστών να συγκεντρωθούν στην Αθήνα, όλα δείχνουν ότι οι τελικές αποφάσεις, όποιες κι αν είναι αυτές, μετατίθενται για μετά τις εθνικές εκλογές.

Πέραν των διαδικαστικών θεμάτων πάντως, οι πληροφορίες του Agronews αναφέρουν ότι και πάλι οι συνθήκες για τις τελικές υπογραφές δεν ήταν απολύτως ώριμες, παρά το γεγονός ότι το καταστατικό στο οποίο είχαν συμφωνήσει όλες οι πλευρές σε μια από τις τελευταίες συναντήσεις έχει συνταχθεί και βρίσκεται ήδη στα χέρια των εδιαφερόμενων. Οι πληροφορίες θέλουν την πλευρά των κτηνοτρόφων να διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις, ως προς τις υποχωρήσεις που έγιναν προηγούμενα και την πλευρά των γαλακτοβιομήχανων, όπως εκφράζεται δια του ΣΕΒΓΑΠ, να προτιμά τη μετάθεση των αποφάσεων για μετά τις εκλογές, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο για τον κλάδο κλίμα.

Σε κάθε περίπτωση, η μη ολοκλήρωση των διαδικασιών για την δημιουργία της Διεπαγγελματικής στη Φέτα, χρεώνεται ως μια ακόμα αποτυχία στην κυβέρνηση η οποία δεν κατάφερε τέσσερα χρόνια τώρα να συγκεράσει τις απόψεις των εμπλεκομένων και να ασκήσει την επιρροή της επί του θέματος. Μεγάλη ευθύνη για την αναβλητικότητα υπάρχει βέβαια και στην πλευρά των «δορυφόρων» του κυβερνώντος κόμματος που παριστάνουν τους εκπροσώπους των παραγωγών με «συνδέσμους» οι οποίοι δεν έχουν πραγματική αναφορά στη βάση των παραγωγών και απλώς περιπλέκουν την κατάσταση προάγοντας προσωπικές στρατηγικές αυτόκλητων εκφραστών του αγροτικού κόσμου.  

 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

25-06-2019 15:40asavas

Δεν κατάφερε η κυβέρνηση να συγκεράσει τις απόψεις των εμπλεκομένων και να ασκήσει την επιρροή της......πόσο αναχρονιστικό ακούγεται, μιας άλλης εποχής απόψεις....Διεπαγγελματική οργάνωση σημαίνει διάλογο συναίνεση και προπάντων σύμπνοια όλων, όλους πρέπει να τους συνέχει το προϊόν και όχι τα στενά ταξικά τους συμφέροντα που δεν συγκλίνουν με τίποτα. Τι δουλειά έχει λοιπόν η πολιτεία να εμπλακεί σε μια προσπάθεια που από την αρχή μυρίζει μπαρούτι όταν οι ενδιαφερόμενοι δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους.

Απάντηση

25-06-2019 10:46nikos

ωραία προσπάθεια να εμφανίσεις το φίλο σου σατολιά ότι δεν τα χει καλά με την κυβέρνηση γιατί ερχεται αλλαγή και πρέπει να προσαρμοστεί. Δεν ξεχνάει η ΝΔ ότι ο Τσίπρας πήγε στα Καλαβρυτα για φιέστες μπαρμπα γιάννο

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές