BACK TO
TOP
Θεσμικά

Εκκρεμεί αναγνώριση του πτυχίου Δασολογικής ΑΠΘ ως  Master

Την ολοκλήρωση ενός κύκλου διαπραγματεύσεων με πιέσεις για την αναγνώριση του πτυχίου Γεωπόνων κ Δασολόγων του ΑΠΘ ως μεταπτυχιακά περιμένουν από την αρχή της προηγούμενης χρονιάς ο ΠΟΓΕΔΥ και ο ΓΕΩΤΕΕ

adieksodo-logw-meteggrafwn-sti-gewponiki-tou-apth_w_l

93
1

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την ενημέρωση του ΠΟΓΕΔΥ για αναγνώριση πτυχίου Γεωπονικής ΑΠΘ ως Integrated Master:

Συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε  ότι εκδόθηκε στο ΦΕΚ ( Β΄ 3231/22-8-2019) η διαπιστωτική πράξη-απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων με τίτλο ΄΄Υπαγωγή του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις διατάξεις του άρθρου 46 του ν. 4485/2017 (Α’114)΄΄.

Όπως γνωρίζετε η Ομοσπονδία μας ήταν αυτή που, μαζί με το ΓΕΩΤΕΕ, πίεσε από τις αρχές του χρόνου την Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. για να προχωρήσει έγκαιρα στις απαιτούμενες ενέργειες και για τα δύο τμήματά της.

Με την συγκεκριμένη πράξη – όπως και με τις προηγούμενες που έχουν εκδοθεί για τις άλλες Γεωπονικές Σχολές και την Δασολογική της Ορεστιάδας – πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του ένας κύκλος με τον οποίο αναγνωρίζονται τα πτυχία των Γεωπόνων κ Δασολόγων της Χώρας ως μεταπτυχιακά. Απομένει να εκδοθεί η αντίστοιχη πράξη για τους πτυχιούχους του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ που καθυστερεί απαράδεκτα με δική του υπαιτιότητα και κάποιες άλλες εκκρεμότητες για τμήματα που έχουν αλλάξει τίτλο και γνωστικό αντικείμενο (πχ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).

Σημαντική εκκρεμότητα θεωρούμε επίσης ότι είναι τα πτυχία των συναδέλφων του εξωτερικού και γι αυτά θα προσπαθήσουμε να συντονιστούμε κ συνεργαστούμε με φορείς όπως το ΓΕΩΤΕΕ, το ΤΕΕ και η ΕΜΔΥΔΑΣ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Τέλος επισημαίνουμε ότι όλοι οι συνάδελφοι που οι σχολές τους έχουν προβεί στην αναγνώριση των πτυχίων ως Integrated Master οφείλουν μόνοι τους σε εφαρμογή σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης                  (ΔΙΔΑΔ/Φ.31.65/2814/οικ.38982, ΑΔΑ: 7Τ1Ρ465ΧΘΨ-ΓΙ4) να προσκομίσουν τη σχετική διαπιστωτική υπουργική απόφαση στην οικεία Διεύθυνση Διοικητικού-Προσωπικού, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο προσωπικό τους μητρώο. 

Για  το  Δ.Σ.

  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  Ν.  ΚΑΚΑΒΑΣ                   Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              ΚΥΡ. ΔΟΓΑΝΗΣ              

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

23-08-2019 14:38ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Διορθώστε τοιν τίτλο....εκκρεμεί το integrated master της Δασολογικής του ΑΠΘ . Της Γεωπονικής εκδόθηκε όπως λέει το κείμενο.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές