BACK TO
TOP
Θεσμικά

Toν Νοέμβριο στην Αθήνα το Συνέδριο της UECBV για το κρέας

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στα θέματα εμπορίας ζώντων ζώων και κρέατος στη διεθνή αγορά θα βρεθούν στο επίκεντρο του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Κρέατος- UECBV που διοργανώνεται 7 έως 10 Νοεμβρίου, από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος-ΕΔΟΚ.

UECBV-Logo-new

14
0

Με κεντρικό του σύνθημα “Αντιμετωπίζοντας μελλοντικές προκλήσεις: Έλλειψη ανθρώπινων πόρων και Εμπορικές σχέσεις”, το συνέδριο θα εστιάσει στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος στο μέλλον και θα δώσει στα μέλη της UECBV την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις, αναπτύσσοντας ρεαλιστικά σχέδια για το μέλλον.   

Καλύπτοντας τον εμπορικό τομέα της κτηνοτροφίας και τις συναλλαγές του κρέατος, η UECBV έχει ως αποστολή να συμβάλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο εξασφαλίζεται ότι, όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας του εμπορίου ζώντων ζώων και κρέατος καθώς και η βιομηχανία κρέατος της Ευρώπης  καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών με σεβασμό στην αειφόρο ανάπτυξη αλλά και αποτελεσματικό ανταγωνισμό .Η ΕΔΟΚ φιλοδοξεί το διεθνές αυτό συνέδριο να αποτελέσει βήμα διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στον τομέα του κρέατος στο οποίο θα αποτυπωθούν απόψεις και προτάσεις που μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός πλαισίου υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών και της  κοινωνίας γενικότερα.

Στόχος αυτής της συνάντησης είναι να υπογραμμίσει την ανάγκη ανανέωσης του τομέα με ικανά στελέχη αλλά την μεγάλη σημασία ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων  του κλάδου εντός και εκτός χωρών της Ε.Ε. στην περιοχή των Βαλκανίων, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Εγγύς Ανατολή.  Κύριο θεματικό άξονα θα αποτελέσει και η προοπτική εισαγωγής νέων τεχνολογιών για τον εκσυγχρονισμό του τομέα προκειμένου να ανταποκριθεί στην έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων. Οι συνεδρίες θα περιλαμβάνουν επίσης συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με συμμετοχή ομιλητών και προσκεκλημένων προσωπικοτήτων του τομέα του κρέατος.

Το Συνέδριο θα κλείσει με την Ετήσια Γενική Συνέλευση της UECBV και της YEMCo (Young European Meat Committee  Επιτροπή Νέων Ευρωπαίων Στελεχών του Κρέατος), ενώ την επόμενη ημέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει Τεχνικές Επισκέψεις σε χώρους, εγκαταστάσεις και αγροκτήματα υψηλού ενδιαφέροντος στον τομέα της παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας του κρέατος και των προϊόντων του.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές