BACK TO
TOP
Θεσμικά

Σε διαβούλευση η νέα προκήρυξη του ΟΠΕΚΕΠΕ για ΟΣΔΕ

Σε νέα βάση τίθενται τα θέματα που συνδέονται με την τεχνική υποστήριξη του ΟΠΕΚΕΠΕ για τη διαχείριση του ΟΣΔΕ, με βάση το πνεύμα της προκήρυξης που βγήκε σε δημόσια διαβούλευση, αφήνοντας πίσω τις φωτογραφικές διατάξεις προηγούμενων ετών και ανοίγοντας την υπόθεση αυτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, δυνάμενο να προσφέρει τις αντίστοιχες υπηρεσίες.

MS-in-Information-Systems-Technology-Management

Γιάννης Πανάγος

22
0

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία η προκήρυξη «σπάει» σε δύο μέρη, ένα για τη συντήρηση της υπάρχουσας μηχανογραφικής βάσης, καθώς και για την ανάπτυξη νέων Πληροφοριακών Συστημάτων για το 2021 και ένα για την συντήρηση και υποστήριξη λειτουργίας της απαραίτητης πληροφορικής υποδομής των υπηρεσιών του Inter Data Center, του Disaster Recovery Site και Business Continuity Plain. 

 Ο παραπάνω τρόπος προσέγγισης του όλου θέματος, απελευθερώνει κατά κάποιο τρόπο τον Οργανισμό Πληρωμών από την μονοκρατορία του μέχρι σήμερα τεχνικού συμβούλου, καθώς, δίνει τη δυνατότητα άλλος να αναπτύσσει τις εφαρμογές πληροφορικής και άλλος να φιλοξενεί τα δεδομένα και να συνδράμει στη διασταύρωση των στοιχείων Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, χωρίς μάλιστα να μεταφέρει πρόσθετα κόστη για τους συντελεστές αυτής της υπόθεσης. 

 

Αναλυτικά η ανακοινώση – πρόσκληση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ως ακολούθως:

 

Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ.

Αθήνα, 17/6/2020 Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Αρ. πρωτ.: 37274 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

Πληροφορίες : Γ. Φανουργιάκη

Τηλ. : 210 8802821

 

ΠΡΟΣ: ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑ: «Ανοιχτή Δημόσια Διαβούλευση προκήρυξης στο ΕΣΗΔΗΣ για την παροχή υπηρεσιών για το έτος 2021:

 

«1. Συντήρηση και Υποστήριξη Λειτουργίας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΠΣ) ΟΠΕΚΕΠΕ που έχουν αναπτυχθεί από το 2006 έως το 2020 καθώς και Ανάπτυξη και Υποστήριξη Λειτουργίας νέων Πληροφοριακών Συστημάτων ΟΠΕΚΕΠΕ για το έτος 2021  

 

  1. Συντήρηση και Υποστήριξη Λειτουργίας της απαραίτητης πληροφορικής υποδομής των υπηρεσιών του Internet Data Center (I.D.C.), της απαραίτητης πληροφορικής υποδομής της παροχής υπηρεσιών Disaster Recovery Site (D.R.S.) και Business Continuity Plan (B.C.P.)»».

 

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., σε εφαρμογή του άρθρου 47 του Ν. 4412/2016, προκειμένου να διενεργήσει Διεθνή Ηλεκτρονικό Ανοιχτό διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών για το έτος 2021:

 

«1. Συντήρηση και Υποστήριξη Λειτουργίας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΠΣ) ΟΠΕΚΕΠΕ που έχουν αναπτυχθεί από το 2006 έως το 2020 καθώς και Ανάπτυξη και Υποστήριξη Λειτουργίας νέων Πληροφοριακών Συστημάτων ΟΠΕΚΕΠΕ για το έτος 2021 –

 

  1. Συντήρηση και Υποστήριξη Λειτουργίας της απαραίτητης πληροφορικής υποδομής των υπηρεσιών του Internet Data Center (I.D.C.), της απαραίτητης πληροφορικής υποδομής της παροχής υπηρεσιών Disaster Recovery Site (D.R.S.) και Business Continuity Plan (B.C.P.)» καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς να υποβάλλουν σχόλια - παρατηρήσεις – απόψεις επί του σχεδίου προκήρυξης που τίθεται σε Ανοιχτή Δημόσια Διαβούλευση.

 

Μετά το πέρας της προθεσμίας για την διενέργεια της Δημόσιας Διαβούλευσης, θα αξιολογηθούν οι εισηγήσεις – προτάσεις που θα έχουν κατατεθεί στον ιστότοπο του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) και θα γίνει η τελική διαμόρφωση της προκήρυξης.

Οι απόψεις και οι εισηγήσεις των συμμετεχόντων που θα κατατεθούν στην δημόσια διαβούλευση δεν δεσμεύουν την υιοθέτηση αυτών από την Υπηρεσία, η οποία θα αποφασίσει για την οριστικοποίηση των όρων που θα διέπουν τον επικείμενο διαγωνισμό, με αντικειμενικά κριτήρια.

 Σε κάθε περίπτωση, γνώμονας για τυχόν αναθεώρηση όρων που θα διέπουν τον προς εξέταση διαγωνισμό, αποτελεί :

-η επίτευξη επιθυμητού και υγιούς ανταγωνισμού,

- η ανταπόκριση της αγοράς με την ευρύτερη συμμετοχή υποψήφιων οικονομικών φορέων στην διαγωνιστική διαδικασία και -

- η διασφάλιση των ελαχίστων απαιτήσεων της Υπηρεσίας.

 

Επισημαίνεται ότι τα σχόλια των οικονομικών φορέων, αναρτώνται αυτούσια στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ. Η διαβούλευση θα διαρκέσει 15 ημέρες από την ανάρτηση της στον ιστότοπο του ΕΣΗΔΗΣ.

Η παρούσα ανακοίνωση θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) (http://www.eprocurement.gov.gr) στο σύνδεσμο Διαβουλεύσεις και στην ιστοσελίδα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δρ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΒΑΡΡΑΣ

Ολόκληρη η προκήρυξη στην ακόλουθη διεύθυνση:

http://www.eprocurement.gov.gr/eproc-

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές