BACK TO
TOP
Θεσμικά

Χαμηλώνει τις προσδοκίες για ένταξη στα Σχέδια ο Οικονόμου

Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η παράταση στην υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης, ενώ αντίθετα για τους επιλαχόντες της περασµένες προκήρυξης το χρήµα της µεταβατικής ΚΑΠ δεν δύναται να αξιοποιηθεί και ως εκ τούτου µειώνονται οι πιθανότητες ένταξής τους, σύµφωνα µε τα όσα διεµήνυσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Οικονόµου στους Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Οικονοµίας.

9_12

22
4

Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ της Agrenda, ο κ. Οικονόµου ανέφερε πως αν και έγιναν συζητήσεις µε τις ευρωπαϊκές αρχές σχετικά µε τους επιλαχόντες, τελικά δεν επιτρέπεται από τους ευρωπαϊκούς κανονισµούς η χρηµατοδότησή τους µε τα κονδύλια της µεταβατικής περιόδου, µε τους αντιπεριφερειάρχες ωστόσο να επιµένουν πως πρέπει να βρεθεί κάποια λύση.

Όσον αφορά ειδικότερα την παράταση στην υλοποίηση (πρώτη πληρωµή) των Σχεδίων Βελτίωσης, έγινε γνωστό στους αντιπεριφερειάρχες πως ετοιµάζεται κάποια παράταση, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση οι διαχειριστικές αρχές να δώσουν σαφή ηµεροµηνία. Παράλληλα συζητήθηκε σε γενική βάση και η νέα πρόσκληση των Σχεδίων Βελτίωσης που θα βγει το Φθινόπωρο.

Έρχονται οι Νέοι Αγρότες

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που πραγµατοποιήθηκε την περασµένη Τετάρτη παρουσία του γ.γ Κοινοτικών Πόρων, Κωσταντίνου Μπαγινέτα και του προϊσταµένου της ΕΥ∆ ΠΑΑ, Νίκου Μανέτα, επιβεβαιώθηκε και επίσηµα η 3η προκήρυξη των Νέων Αγροτών για µέσα στο Φθινόπωρο, µε τα ακριβή ποσά (γύρω στα 35.000 ευρώ), τις δεσµεύσεις (ίσως 7ετία) και το κατώφλι ένταξης να γίνονται γνωστά το ερχόµενο διάστηµα µέσω προδηµοσίευσης. Υπενθυµίζεται ότι οι εντάξεις θα γίνουν µε βάση το τις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης του 2021. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως σύντοµα θα γίνει και νέα συνάντηση µε τους αντιπεριφερειάρχες ειδικά για την καινούργια προκήρυξη των Νέων Αγροτών.

Από την άλλη αναφορικά µε το Μέτρο 4.1.2 δηλαδή το πρόγραµµα των αρδευτικών επιδοτήσεων, σύµφωνα µε πληροφορίες, οι διαχειριστικές αρχές δεν έκαναν ξεκάθαρο για το αν θα χρειαστεί τελικά κάποια προδηµοσίευση πριν βγει η προκήρυξη, αποφεύγοντας να µπουν σε λεπτοµέρειες σχετικά µε το έτος αναφοράς (ΟΣ∆Ε 2020 ή ΟΣ∆Ε 2021).

Όσον αφορά για τα προγράµµατα για τα οποία έχει εκχωρηθεί η ευθύνη τους στις Περιφέρειες (Μεταποίηση, Σχέδια κ.λπ) αναζητήθηκαν λύσεις ώστε να τρέξουν πιο γρήγορα οι υλοποιήσεις και οι πληρωµές.

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

01-03-2021 13:09Στεργιος

Αν δεν μπορείτε να περάσετε τους λίγους επιλαχόντες που έμειναν αφήστε το ρε παιδιά ας αναλάβουν οι επόμενοι μπας και καταφέρουν κάτι καλύτερο, εσείς δεν....

Απάντηση

28-02-2021 22:20Απελπισία

Απλά μην δίνεται άλλη παράταση Όσοι ήθελαν είχαν ένα χρόνο να το κάνουν Αφού δεν επένδυσαν ας περάσει η σειρά τους να έρθουν οι επόμενοι που περιμένουν

Απάντηση

26-02-2021 18:38Μυρος

Είναι άδικο και υπάρχει λύση αρκεί πραγματικά να το Θέληση το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης.......

Απάντηση

26-02-2021 12:26Γιώργος

οι επιλαχόντες των σχεδίων βελτίωσης σχεδόν όλοι τα έχουν τα λεφτά για της επενδύσεις το υπουργείο και η κυβερνήσει καθυστερεί γιατί είναι ΑΝΊΚΑΝΟΙ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές