BACK TO
TOP
Θεσμικά

Σύσταση με ΦΕΚ της γ.γ. αγροτικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων

Πήρε ΦΕΚ η δημιουργία Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων στο ΥΠΑΑΤ, καθώς και αντίστοιχη θέση Γενικού Γραμματέα.

54_2_2

133
0
Η δημιουργία της νέας θεσης γενικού γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και ∆ιεθνών Σχέσεων έχει πραγματποιηθεί περί τα μέσα Μάη και φαίνεται να αποτελεί αφετηρία μεγάλων εξελίξεων στο πεδίο της αγροτικής πολιτικής της χώρας. Τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι και εξετάζονται για την πλήρωση της θέσης είναι αυτό του κύριου ∆ηµήτρη Παπαγιαννίδη και του ∆ηµήτρη Ιατρίδη, με τον δεύτερο να ξεχωρίζει για το βιογραφικό, την τεχνοκρατική κατάρτιση και την μέχρι σήμερα επαγγελματική του πορεία. Για την ίδιαθέση σοβαρή υποψηφιότητα έχει και ο πρώην Ευρωπαίος Επιτρόπος, ∆ηµήτρης Αβραµόπουλους, ένα πρόσωπο µε πολιτικό εκτόπισµα και διοικητική εµπειρία που μπορεί να αξιοποιήση την "ανοικτή γρμμή" που διατηρεί με τις Βρυξέλλες, συμβάλλοντας δυναμικά στην μεγάλη αγροτική ανασυγκρότηση που έχει ανάγκη η χώρα.

Το ΦΕΚ αναλυτικά εδώ
Την απόφαση αυτή συνυπογράφουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλκάκης καθώς και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατεβίνα Σακελλαροπούλου.
Στη νέα αυτή Γενική Γραμματεία μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, οι ακόλουθες Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης: α) Διεύθυνση Έρευνας, Καινοτομίας και Εκπαίδευσης και β) Διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής, Τεκμηρίωσης και Διεθνών Σχέσεων. Παράλληλα αποφασίστηκε η μετονομασία της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων σε Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών. Σε αυτή θα υπάγονται οι Υπηρεσίες: α) Οι Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης:     αα) Προγραμματισμού και Επιχειρησιακών Προγραμμάτων,     ββ) Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Κλιματικής Αλλαγής,     γγ) Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών,     δδ) Εγγείων Βελτιώσεων και Εδαφοϋδατικών Πόρων και β) Οι Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΥΔ ΠΑΑ), Εφαρμογής Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΥΕ ΠΑΑ) και Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιεία και Θάλασσα (ΕΥΔΕΠ ΑλΘ).Επιπροσθέτως, η αντίστοιχη θέση Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων μετονομάζεται και αυτή με την σειρά της σε θέση Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές