Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Απροστάτευτη η Φέτα στην Ν. Αφρική, να μην γίνει το ίδιο με Καναδά

Aυτό που δεν έγινε για την προστασία των Προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ στη συμφωνία Ε.Ε. και Ν. Αφρικής, η οποία κυρώθηκε στη χώρα μας χωρίς να ληφθεί υπόψη και να ενταχθεί ως δέσμευση η Δήλωση της Ε. Επιτροπής, να γίνει με την έτερη συμφωνία CETA με τον Καναδά, λέει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου.

600x400x90-feta_3

124
0

Άρα τουλάχιστον για τη Ν. Αφρική, από την κύρωση αυτή, δεν ισχύει η προστασία, λέει ο βουλευτής Εύβοιας ο οποίος ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να εντάξει στη συμφωνία CETA την ανάλογη δήλωση της Ε. Επιτροπής με την οποία δεσμεύεται για την επίτευξη του ίδιου επιπέδου προστασίας για όλες τις Γ.Ε. της Ε.Ε.

 

Αναλυτικά η δήλωση Αποστόλου για τις συμφωνίες Ν.Αφρικής-CETA για Φέτα

Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού, με αφορμή την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την προστασία των Προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ στη συμφωνία Ε.Ε. και Ν. Αφρικής:

«Στην απάντησή του ο κ. Λιβανός απέφυγε να μιλήσει για το μόνο κρίσιμο ζήτημα, την κύρωση από τη χώρα μας της συμφωνίας της Ε.Ε. με τη Ν. Αφρική. Μια συμφωνία που κυρώθηκε, χωρίς να ληφθεί υπόψη και να ενταχθεί ως δέσμευση η Δήλωση της Ε. Επιτροπής για την προστασία των Γ.Ε. στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Ν. Αφρική και ιδιαίτερα της ΠΟΠ φέτα.

Στην ίδια τη Δήλωση περιλαμβάνεται και η δέσμευση της Ε.Επιτροπής για την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης του πρωτοκόλλου 3 εντός 5 ετών από την έναρξη της συμφωνίας και την αναθεώρηση της με σκοπό την επίτευξη του ιδίου επιπέδου προστασίας για όλες τις Γ.Ε. της Ε.Ε. συμπεριλαμβανομένης της φέτας.

Άρα τουλάχιστον για τη Ν. Αφρική, από την κύρωση αυτή, δεν ισχύει η προστασία.

Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Να μην γίνουν τα ίδια και με τη συμφωνία CETA με τον Καναδά. Τώρα πρέπει η χώρα μας να ξεκινήσει, πριν έρθει η συμφωνία για κύρωση στη Βουλή, αυτό που δεν έκανε με τη Ν. Αφρική .

Να υλοποιήσει και να εντάξει στη συμφωνία CETA την ανάλογη δήλωση της Ε. Επιτροπής με την οποία δεσμεύεται για την επίτευξη του ίδιου επιπέδου προστασίας για όλες τις Γ.Ε. της Ε.Ε.»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία