BACK TO
TOP
Θεσμικά

Επιδερμική παρέμβαση για υπό εκκαθάριση συνεταιρισμούς

Την επερχόμενη διαμόρφωση νομοθετικών ρυθμίσεων για τους υπό εκκαθάριση συνεταιριστικούς φορείς και ιδίως το θέμα που σχετίζεται με τη δέσμευση των ΑΦΜ διοικήσεων παρελθούσων ετών, συζήτησαν εκπρόσωποι της ΕΘΕΑΣ με τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, ωστόσο φαίνεται πως οι σχετικές παρεμβάσεις θα είναι επιδερμικές, με την κυβέρνηση να επικαλείται «μνημονιακές δεσμεύσεις».

PHOTO_OIK_

379
0

Ο κ. Βεσυρόπουλος ξεκαθάρισε πως συζητείται η διαμόρφωση νομοθετικών ρυθμίσεων, σχετικά με τις υπό εκκαθάριση συνεταιριστικές επιχειρήσεις, ότι υπάρχει θετικό κλίμα μεταξύ των κυβερνητικών παραγόντων για να ρυθμιστούν αυτού του είδους τα θέματα το αμέσως ερχόμενο χρονικό διάστημα. 
Στη συνέχεια επί των θεμάτων που τέθηκαν για τις δεσμεύσεις των ΑΦΜ παρελθουσών διοικήσεων των αγροτικών συνεταιρισμών, αποφασίστηκε να ακολουθήσει σύσκεψη τις επόμενες ημέρες με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά, προκειμένου να ευρεθεί τρόπος διευθέτησης του θέματος στα πλαίσια τήρησης της νομιμότητας και της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των εκπροσώπων των οργανώσεων.

Η ανακοίνωση της ΕΘΕΑΣ αναφέρει

Μετά από πρωτοβουλία της ΕΘ.Ε.Α.Σ. το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, προκειμένου να συζητηθούν μια σειρά από μείζονα οικονομικά ζητήματα που αφορούν τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, όπως ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους υπό εκκαθάριση συνεταιριστικούς φορείς και τη δέσμευση των ΑΦΜ Διοικήσεων παρελθουσών ετών. 

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Πρόεδρος της ΕΘ.Ε.Α.Σ, κ. Παύλος Σατολιάς ανέπτυξε τα θέματα και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των υπολοίπων εκπροσώπων των συνεταιρισμών.

Ο κ. Βεσυρόπουλος ξεκαθάρισε πως συζητείται η διαμόρφωση νομοθετικών ρυθμίσεων, σχετικά με τις υπό εκκαθάριση συνεταιριστικές επιχειρήσεις, ότι υπάρχει θετικό κλίμα μεταξύ των κυβερνητικών παραγόντων για να ρυθμιστούν αυτού του είδους τα θέματα το αμέσως ερχόμενο χρονικό διάστημα. Τόνισε, επίσης, ότι οι εν λόγω διαδικασίες επειδή ακριβώς άπτονται και ζητημάτων που έχουν σχέση με μνημονιακές υποχρεώσεις, θα απαιτήσουν προσεκτικούς χειρισμούς έτσι, ώστε, να μην υπάρξουν αρνητικές συνέπειες. Αναγνώρισε ότι ασφαλώς και πρέπει να ληφθούν μέτρα, διαβεβαιώνοντας ότι από την πλευρά του είναι θετικός στις απαραίτητες ρυθμίσεις που θα συμβάλλουν στη στήριξη των συνεταιριστικών οργανώσεων.

Στη συνέχεια επί των θεμάτων που τέθηκαν για τις δεσμεύσεις των ΑΦΜ παρελθουσών διοικήσεων των αγροτικών συνεταιρισμών, αποφασίστηκε να ακολουθήσει σύσκεψη στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, προκειμένου να ευρεθεί τρόπος διευθέτησης του θέματος στα πλαίσια τήρησης της νομιμότητας και της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των εκπροσώπων των οργανώσεων.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρών, ο Πρόεδρος της ΕΘ.Ε.Α.Σ., κ. Παύλος Σατολιάς, ο Αντιπρόεδρος, κ. Χρήστος Γιαννακάκης, η Ταμίας, κα. Διαμάντω Κρητικού, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας, κ. Νικόλαος Προκοβάκης, ο κ. Παναγιώτης Γερασιμόπουλος από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πατρών, ο κ. Γιώργος Ανέστης από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λιβαδειάς, κ. Βασίλης Κωστόπουλος από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καρδίτσας, ο κ. Γιάννης Τσακίρης, π. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, ο κ. Χρήστος Τσιτσιρίγκος και ο κ. Σπύρος Τσικρίκας από την ΕΑΣ Λάρισας, ο κ. Γιάννης Κίτσιος, από τον Συνεταιρισμό της Νέας Αγχιάλου, η Διευθύντρια του υφυπουργού Οικονομικών, κα. Φωτεινή Αθανασάκη και η Νομική Σύμβουλος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά, κα. Βασιλική Σταμπολίδου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές