BACK TO
TOP
Θεσμικά

Μετάκληση εργατών γης χωρίς έγγραφο οικογενειακής κατάστασης

Η ΕΘΕΑΣ μέσω επιστολής της προς όλους τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της χώρας, γνωστοποιεί πως δεν απαιτείται προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης του εργαζομένου, από τους εργοδότες, στα δικαιολογητικά που υποβάλλουν στο πλαίσιο της διαδικασίας αιτήματος μετάκλησης πολίτη τρίτης χώρας με σκοπό την εποχιακή εργασία.

αγρεργατες_4

311
0

Ολόκληρη η επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε,
Κύριε Διευθυντά,

Με την παρούσα επιστολή σας επισυνάπτουμε οδηγίες του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κου. Π. Γεωργιάδη με ημερομηνία 25.05.2023, προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, με τις οποίες διευκρινίζεται ρητά ότι δεν απαιτείται προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης του εργαζομένου, από τους εργοδότες, στα δικαιολογητικά που υποβάλλουν στο πλαίσιο της διαδικασίας αιτήματος μετάκλησης πολίτη τρίτης χώρας με σκοπό την εποχιακή εργασία.

Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του εργαζομένου, δεν θα ζητείται από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ωστόσο ο εργαζόμενος θα πρέπει να έχει διαθέσιμο το ως άνω έγγραφο, όταν εισέλθει στην Ελλάδα με τις απαιτούμενες επικυρώσεις κατά περίπτωση. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή τη ληξιαρχική πράξη γέννησης, με εμφανές το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, επίσημα μεταφρασμένα στα ελληνικά και επικυρωμένα, οφείλει να τα προσκομίζει κατά τις συναλλαγές του με τις υπόλοιπες δημόσιες Αρχές της χώρας για την έκδοση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, παρακαλούμε πολύ όπως ενημερώσετε τα μέλη σας και κάθε ενδιαφερόμενο που προτίθεται να υποβάλει αίτημα για μετάκληση εργατών.

Σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε πάντα στη διάθεσή σας να σας ενημερώσουμε σχετικά με το θέμα».

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές