BACK TO
TOP
Θεσμικά

Ενοποιημένο Μητρώο κατ’ επάγγελμα αγροτών συστήνει το ΥπΑΑΤ

Στον προγραμματισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκεται η διασύνδεση του Μητρώου Αγροτών με το μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του ΥΠΑΑΤ.

agrotes_asfalisi_efka_856_555_76

152
0

«Συστήνεται Μητρώο Αγροτών, που θα περιλαμβάνει όλους ανεξαιρέτως τους κατ' επάγγελμα απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα» επισήμανε ο κ. Αυγενάκης σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου. 

Σύμφωνα με τον ίδιο «το Μητρώο, το οποίο θα το διαχειρίζονται τα Επιμελητήρια, αλλά θα ανήκει στο ΥΠΑΑΤ, θα έχει διασύνδεση και με το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ). Θέλουμε μέσα από αυτόν τον μηχανισμό να ξέρουμε περισσότερα στοιχεία για τους κατ' επάγγελμα αγρότες» είπε και συμπλήρωσε «Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει πλήρης και σωστή εικόνα ούτε για τα ηλικιακά στοιχεία, ούτε για το γνωστικό επίπεδο κάθε αγρότη. Τα στοιχεία αυτά θα μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις και πολιτικές προς όφελος των παραγωγών μας».

Ως προς αυτή την κατεύθυνση έχουν πραγματοποιηθεί τηλεδιασκέψεις μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και υπηρεσιακών υπαλλήλων ΥΠΑΑΤ αλλά και των υπεύθυνων ΓΕΜΗ από τα Επιμελητήρια σχετικά με την τεχνική λειτουργία του Μητρώου. Στόχος είναι το μητρώο να είναι λειτουργικό και να καλύπτει τους στόχους του ΥΠΑΑΤ.

Τέλος, προγραμματίζεται μελλοντική τεχνική τηλεδιάσκεψη με τα Επιμελητήρια της χώρας προκειμένου να εκκινήσει άμεσα η υλοποίηση του μητρώου και να αποσαφηνιστούν οι τεχνικές προδιαγραφές λειτουργίας του.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές