BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Διετές κενό στην ΚΑΠ, ο κορωνοϊός κάνει πιο σύνθετο το παζλ του ΠΔΠ

Οι καθυστερήσεις και τα εμπόδια που έχει προκαλέσει σε συναντήσεις και θεσμικές διεργασίες η πανδημία του κορωνοϊού ενδέχεται να δημιουργήσουν ένα χάσμα δύο ετών ανάμεσα στην τρέχουσα ΚΑΠ και την επερχόμενη που βρίσκεται υπό επεξεργασία.

monaxies

13
0

 «Την περασμένη εβδομάδα, αντί ολομέλειας στο Στρασβούργο, είχαμε μια πολύ μικρή ατζέντα να συζητήσουμε στις Βρυξέλες, ενώ ακόμη και αυτό έγινε με πολύ μεγάλη προσοχή διατηρώντας αποστάσεις στο χώρο» περιγράφει η Ιρλανδή ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, Μέηνρεντ Μακγκίνες.

Σε δηλώσεις της παραδέχτηκε πως η υγειονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει ήδη ανακόψει τις διεργασίες που γίνονται στο κοινοβούλιο και στις επιτροπές σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταξύ άλλων ακυρώθηκε και η προγραμματισμένη συνάντηση της Επιτροπής Γεωργίας (ComAgri) της Ευρωβουλής, στην οποία οι συζητήσεις για την μεταβατική περίοδο της ΚΑΠ αλλά και των διαφαινόμενων μεταρρυθμίσεων της επόμενης επταετίας έχουν μπει πλέον σε βαθειά νερά. Όπως σημείωσε η Ευρωβουλευτής, οι διεργασίες αυτές απαιτούν πλέον συνεννόηση τόσο σε επίπεδο Συμβουλίου όσο και Ολομέλειας της Ευρωβουλής, ενώ παράλληλα απαιτείται η συντονισμένη επεξεργασία κειμένων από την επιτροπή Γεωργίας και Περιβάλλοντος, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει εν μέσω πανδημίας.

«Είχαμε προγραμματίσει να ψηφίσουμε επί των μεταρρυθμίσεων τον Ιούνιο και το κατά πόσο αυτό είναι εφικτό εξαρτάται από την διάρκεια που θα έχει ιη κρίση του Covid-19» αναφέρει η ίδια, σημειώνοντας πως προς το παρόν τίθεται αβέβαιη η επιστροφή των Ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες στις 23 Μαρτίου.

Παράλληλα αναμένεται να καθυστερήσει η δημοσίευση του πλάνου της Κομισιόν από το Αγρόκτημα στο πιρούνι, αλλά και ο σχεδιασμός για την βιοποικιλότητα, που προοριζόταν για το προσεχές διάστημα.

Φυσικά στον αέρα παραμένει και η σύνοδος κορυφής που θα όριζε το μέγεθος και το περιεχόμενο του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της ΕΕ για την επόμενη επταετία, ενώ όπως είναι λογικό θα υπάρξουν έκτακτες αλλαγές ως προς το ποσό που ετοιμαζόταν να διαθέσει η ΕΕ στη δημόσια υγεία πριν από την εξάπλωση της πανδημίας.    

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά