Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Άδικη η τεχνική λύση λέει η ΕΑΣ Κεφαλονιάς

Η ένωση πάνω από 15 μήνες τώρα, είχε προσφύγει σε όλους τους συναρμόδιους φορείς....

0
0
Αλαλούμ συνεχίζει να προκαλεί στους κτηνοτρόφους της Κεφαλονιάς το θέμα των «ντόπιων ιδιόκτητων βοσκοτόπων» για τους οποίους ο ΟΠΕΚΕΠΕ – όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΑΣ - συνεχίζει και εφαρμόζει «τεχνική λύση», την οποία η ένωση χαρακτηρίζει παράνομη, άδικη  και με αστοχίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΑΣ αναφέρει:

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζει και εφαρμόζει για τα Νησιά μας την παράνομη, άδικη  και με αστοχίες  «τεχνική λύση» υποχρεώνοντας  έτσι τον ντόπιο κατ’ επάγγελμα ΑγροΚτηνοτρόφο να δεχθεί ότι ΜΙΣΘΩΣΕ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (που φανερώνεται τώρα  ως ο κύριος ιδιοκτήτης) Δημόσιες  εκτάσεις  Βόσκησης  που βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την εκμετάλλευση του και τις οποίες ουδέποτε χρησιμοποιεί.

         Ειδικότερα σύμφωνα με το Νόμο (ΦΕΚ 1812/B/2018)  ο ντόπιος ΑγροΚτηνοτρόφος με κατανομή βοσκοτόπου, υποχρεώνεται να υπογράψει ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ  ΠΛΗΡΩΜΗΣ  ΟΦΕΙΛΗΣ  ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥ (δικαιολογητικό 129)  και να την υποβάλει με τη φετινή Δήλωση Ενιαίας Ενίσχυσης (Ο.Σ.Δ.Ε.).   Στη  περίπτωση που ο ΑγροΚτηνοτρόφος    ΔΕΝ υπογράψει  την ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ  έως ΤΡΙΤΗ  10  ΙΟΥΛΙΟΥ  2018   ΔΕΝ  θα πληρωθεί την Επιδότησή του.

          Ως γνωστόν, ο Ε.Α.Σ., πάνω από 15 μήνες τώρα, είχε προσφύγει σε όλους τους συναρμόδιους Φορείς (Υπουργείο, ΟΠΕΚΕΠΕ, Βουλευτή του Νομού μας, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων,  Δημάρχους) οι οποίοι αναγνώριζαν το πρόβλημα, αλλά δίσταζαν στην ολοκληρωτική λύση του, φοβούμενοι αντιδράσεις στους Κοινοτικούς μηχανισμούς των Βρυξελλών που ελέγχουν τις ντόπιες Αγροτικές Επιδοτήσεις. 

          Ο Ε.Α.Σ. ενημερώνει, ως έχει υποχρέωση,  τον ΘιακοΚεφαλονίτη  Αγρο Κτηνοτρόφο για το ψηφισμένο Νόμο περί μισθώματος Δημόσιου Βοσκότοπου.

         Τονίζει όμως, ότι είναι λανθασμένη η επιβαλλόμενη πρακτική του ΟΠΕΚΕΠΕ, να αδιαφορεί και να αγνοεί  παντελώς το ιδιαίτερο ιδιοκτησιακό καθεστώς στα Νησιά μας, λόγω της εφαρμογής του Συντάγματος της Ιονίου Πολιτείας, όπου σε αντίθεση με την επικράτεια,  τα  ντόπια Δημόσια Βοσκοτόπια σπανίζουν.

          Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ερωτά όλους τους  συναρμόδιους  Φορείς :

1) Τι επιτέλους ισχύει για τα ντόπια ιδιόκτητα βοσκοτόπια, η δήλωση του ΑγροΚτηνοτρόφου στο  Κτηματολόγιο  και  στο  Ε9  ή   η  «τεχνική λύση» του Υπουργείου ;

2) Γιατί πρέπει ο ντόπιος ΑγροΚτηνοτρόφος να πληρώσει σήμερα το τρίτο χαράτσι μετά τον ΕΝΦΙΑ και τον ΕΛΓΑ  τώρα που οι εκτάσεις  βόσκησης  αναφέρονται ως  Δημόσιες  Εκτάσεις και μάλιστα να καλείται να υπογράψει προκαταβολικά Εξουσιοδότηση πληρωμής οφειλής μισθώματος Δημόσιου Βοσκότοπου που δεν τον χρησιμοποιεί  προκειμένου να πάρει τις Αγροτικές Επιδοτήσεις που δικαιούται ;                                                                                                                   

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire